2024. április 27. 22:00

KezdőlapHírekAl-Attyiah a Prodrive Hunterrel is gyors, nyert a Dubai International Baján

Al-Attyiah a Prodrive Hunterrel is gyors, nyert a Dubai International Baján

-

Nasser Al-Attiyah a csapatváltás után a Prodrive Hunter T1+-szal nevezett a Dubai International Bajára, és több mint ötperces előnnyel megnyerte a versenyt. A Toyotához a katari versenyző helyére érkező Seth Quintero is hamar hozzászokott az új kategóriához, de a harmadik napon nem sikerült neki megtartani a második helyet.

Al-Attiyah kényelmesen megnyerte a verseny első és második szakaszát, majd a harmadik napon már csak arra figyelt, hogy megőrizze az első helyét, így vasárnap „csak” második lett. A katari világbajnok felkészülése a jövő évi Dakarra eddig tökéletesen alakul.

„A Dubai Baja egy csodálatos rally volt számunkra az új Prodrive Hunterrel. Nagyon élveztük az autóban töltött időt, miközben keményen dolgoztunk, hogy a csapat számára is jó eredményt érjünk el. Sokat tanultunk a következő lépéshez, a Dakarhoz. Köszönjük a csapatnak, hogy idehozták az autót, és lehetővé tették nekünk, hogy megszerezzük ezt a győzelmet. Nagyszerű kezdet, hogy ezt a győzelmet megszereztük, és felkészülünk a Dakarra, és igen, úgy gondolom, hogy Szaúd-Arábiában sikerülhet megnyernünk a januári Dakart. Alig várjuk már” – mondta a verseny után Nasser Al-Attiyah.

Seth Quintero, a Toyota Gazoo Racing újonca az első két szakaszon nagyszerű eredményt ért el. A harmadik, majd a második helyen végzett, a kettes gyorsaságin kevesebb mint egy perccel Al-Attyiah mögött, és komoly előnye volt csapattársai, Yazeed Al-Rajhi, Denis Krotov és Juan Cruz Yacopini előtt.A speciál komoly kihívást jelentett a versenyzőknek, még a T1+ kategóriában is csak Al-Attiyah és  Quintero volt képes 60 km/h feletti átlagsebességgel teljesíteni az SS2-t!

A harmadik szakaszon viszont Quintero autóján eltört a hátsó differenciál, sok időt veszített, rengeteg büntetést is kapott, így nem sikerült jó eredménnyel bemutatkoznia a Toyotánál. Az összetett második helyen végül Al-Rajhi végzett, Yacopini lett a harmadik.

João Ferreira a világkupa utolsó fordulójára úgy indult, hogy Filipe Palmeiróval együtt esélyes volt arra, hogy megszerezze a második helyet a pilóták és a navigátorok bajnokságában. A portugál megnyerte a legutóbbi Baja Portalegre 500-at, és az Egyesült Arab Emírségekbeli versenyre egy South Racing Can-Am Maverickre váltott. A harmadik helyről csak hajszállal maradt le Yacopini mögött, de az vigasztalhatta, hogy Dubajban abszolút negyedik lett, a világkupában pedig Al-Rajhi mögött a harmadik.

foto: Dubai International Baja

Friss