2023. december 07. 13:30
KezdőlapHírekEgyüttműködési megállapodást kötött az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Nemzeti Autósport...

Együttműködési megállapodást kötött az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség

-

A biztonságos közlekedés elősegítése jegyében kötött határozatlan időtartamra szóló együttműködési megállapodást az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség.

A magyarországi balesetmegelőzés meghatározó szervezete és az MNASZ közötti együttműködés nem számít újkeletűnek, hiszen a felek már 2021-ben határozott időtartamra szóló megállapodást kötöttek. Jelen dokumentum aláírásával a két szervezet együttműködése „szintet lépett”, szorosabbá és tartalmasabbá vált, amely a szakmai lehetőségekre figyelemmel az eddigieknél több területre fog kiterjedni – időkorlátok meghatározása nélkül.

A jövőben az ORFK-OBB és az MNASZ a kulturált, partnerségre törekvő, és szabályokat tisztelő közlekedési magatartás elősegítésére kívánja felhívni a figyelmet, ezek által hozzájárulva ahhoz, hogy a hazai utak még biztonságosabbak legyenek. A felek a rendszeres egyeztetések, információ- és tapasztalatcserék mellett közösen folytatnak majd közlekedésbiztonsági kommunikációs és edukációs kampányokat, valamint szerveznek közös rendezvényeket. Az együttműködés keretében az ORFK-OBB a megfelelő rendőr-szakmai, valamint baleset-megelőzési szakértelmet és háttérinformációkat biztosítja, míg az MNASZ rendelkezésre bocsátja a közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai ismeretekkel rendelkező szakembereit, továbbá lehetőséget biztosít infrastruktúrájának igénybevételére a közös rendezvények lebonyolításához.

Az ORFK-OBB fennállásának eddig eltelt három évtizede során folyamatosan törekedett társadalmi kapcsolatrendszerének a bővítésére, együttműködő partnerei körének a kiszélesítésére, melyet mindig is a sikeres működés egyik alapjának tekintett. Az ORFK-OBB és az MNASZ közötti megállapodás megteremti annak a lehetőségét, hogy a preventív üzenetek még nagyobb hatékonysággal, és az eddigieknél is szélesebb személyi körhöz jussanak el.

Hogy mindenki hazaérjen…!

foto: MNASZ

Friss