2024. május 02. 20:14

KezdőlapHírekStig Blomqvist stílusosan ünnepli világbajnoki címének évfordulóját

Stig Blomqvist stílusosan ünnepli világbajnoki címének évfordulóját

-

Stig Blomqvist 1964-ben kezdte a rallyversenyzést, majd pályafutása csúcspontjaként 1984-ben világbajnoki címet szerzett az Audi Quattroval. A 40 éves évfordulóra jégautós rendezvényt szervez, ahol 12 résztvevővel együtt ünneplik meg a jubileumot.

„Az idő repül, ha jól érzed magad!

Jövőre lesz 40 éve, hogy világbajnok lettem egy Audi Quattróval. Úgy döntöttem, hogy február 19. és 25. között egy igazán különleges jégautós eseményt szervezek, ahol én leszek az oktatótok, és minden idők egyik legikonikusabb rallyautóját, az Audi Quattro A2-t valamint az S1E2-t is vezethetitek. Mindössze 12 szabad hely lesz, amelyeket 2 csoportra osztunk, mindkét csoportban 6 vendéggel. További információért küldj egy e-mailt a [email protected] címre.

Reméljük, találkozunk!
Stig”

Ezzel a közösségi média bejegyzéssel árulta el a tervét Blomqvist, és azóta további részletek is kiderültek. Az eseményt Svédország északi részén a 20 éves múlttal rendelkező Routevare központban rendezik. A program kétnapos vezetést tartalmaz, ahol a két rally legenda mellett az RS3-as Audit is kipróbálhatják a jégen a résztevők, és az Audi S1E2-be Blomqvist mellé is beülhetnek. A hatfős csoportok három éjszakás szállást, teljes ellátást és reptéri transzfert is kapnak, így csak az élményre kell koncentrálniuk.

Ha valaki lemarad a jubileumi ünnepről, február 26-tól még találkozhat Blomqvisttel, mert a veterán rallys ott marad a helyszínen a “Quattros on Ice” rendezvényen. Ezen négy napon át vezethetnek a résztvevők a havas-jeges pályákon, de a rally ikonok helyett vagy saját autójukkal vagy a pályán bérelt sportos Audikkal, viszont egy vendéget is vihetnek. A program ára ebben az esetben nyilvános, 3300 eurót kell fizetni érte.

Stig Blomqvist
foto: Stig Blomqvist

 

Friss