2024. április 16. 11:58

KezdőlapHírekKettős céllal indul a Mikulás Rallyn Ranga Péter

Kettős céllal indul a Mikulás Rallyn Ranga Péter

-

A Mikulás Rally első nevezői között volt Ranga Péter és Czakó Janek is, ami nem meglepő, hiszen a baranyai pilóta kétszer diadalmaskodott már a decemberi murvás versenyen.

“A veszprémi lőtereket imádjuk, sikerül kétszer ob futamot és Mikulás Rallyt is nyerni, úgyhogy egyrészt az élmény miatt megyünk, másrészt azt hiszem most is reálisan megcélozhatjuk a dobogót a versenyen” – mondja Ranga Péter, aki 2023-ban is nyert a Veszprém Rallyn.

“Nagyon örülök annak, hogy a Rally Hungary az ERC része marad, és tudom mennyi munka van amögött, hogy egy ilyen futamot ide lehessen hozni Magyarországra. Az, hogy Veszprémben lesz a verseny, nekünk kedvező, már elkezdtünk dolgozni azon, hogy rajthoz állhassunk, a szponzori háttér már kezd alakulni. Fejben is készülünk rá, hogy a versenyautón mit kell felújítani az év elején” – árulta el a pécsi versenyző.

Ranga Péter
foto: Sári Péter

A Ranga Rally Team versenyautója a régebbi fejlesztésű Skoda Fabia R5, de a csapat abban bízik – és az eddigi eredmények is ezt mutatják-, hogy a murván a technikai különbségek kevésbé számítanak. Az biztos, hogy a lelkesedéssel nincs gond.

“Relatíve pici csapatunk van, inkább baráti jellegű a társaság, így a hangulattal sosincs gond. Már most várja mindenki a versenyt, hiszen a Mikuláson mindig remek a hangulat. Remélem sok szurkoló lesz a pályák szélén is” – mondja Ranga, majd azt is hozzáteszi, hogy valószínűleg mások is terveznek már a jövő évi ERC szezinnyitóval.

Ranga Péter
foto: STom

“Azt gondolom, hogy aki előre gondolkodik, annak jó teszt a Mikulás Rally. A külföldieket nem tudom, hogy jönnek e, azt láttam, hogy sokaknak büdzségondjaik vannak. Ennek ellenére örülnék, ha egy-két jónevű külföldi versenyző is el tudna jönni.”

Ranga Péter számára a Mikulás Rally jelenti a szezon zárását, de a családi csapat még ott lesz a Szilveszter Rallyn is. A tervek szerint ott Péter testvére, Ranga László versenyez majd a Skoda Fabiával.

Ranga Péter
foto: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss