2024. április 27. 14:38

KezdőlapHírekKét legendás világbajnok kutatja a rally jővőjét

Két legendás világbajnok kutatja a rally jővőjét

-

Szűkszavú közleményben jelentette be az FIA, hogy munkacsoportot hoznak létre a rally jövőjének meghatározására. A csoport vezetői Robert Reid és David Richards lesznek.

A Motorsport Világtanács stratégiai ülésén, a Bakuban kedden tartott éves közgyűlési héten egy munkacsoportot hoztak létre a rallyversenyzés rendbetételére. A csoportot az FIA sportért felelős elnökhelyettese, Robert Reid és a WMSC tagja, Dave Richards vezeti.

„Az FIA Rally Világbajnokság technikai, sport és promóciós szempontjait vizsgálják. A csoport foglalkozik majd a raliversenyzés alulról építkező fejlesztésével is” – írja a szövetség közleménye.

A munka valószínűleg már elkezdődött a háttérben, legalábbis erre utal, hogy az első munkaanyagot két héten belül a WMSC és a WRC Bizottság elé terjesztenek.

A szakemberek kompetenciája nem kérdés, hiszen Richards 1981-ben Ari Vatanen mellett világbajnok lett, később 2001-ben már csapattulajdonosként ünnepelhette egyik újabb bajnoki címét, épp Robert Reiddel közösen, aki akkor Richard Burns navigátoraként ért a csúcsra.

Azt talán kevesebben tudják Richardsról, hogy a versenyzői és csapatvezetői oldal mellett a rally-világbajnokság hátterét is remekül ismeri. 2000-ben az International Sportsworld Communicators (ISC) felvásárlásával Bernie Ecclestone-tól megszerezte a vb televíziós jogait, amit 2006-ban adott el a North One TV-nek.

foto: Prodrive

Friss