2024. április 28. 13:40

KezdőlapHírekZagyva Lajos három defekttel kezdte a Mikulás Rallyt

Zagyva Lajos három defekttel kezdte a Mikulás Rallyt

-

Zagyva Lajos és Zagyva Dorka Peugeot 208 Rally4-gyel indult a Mikulás Rallyn. Az első Nagylőtéren a gumiválasztással okoztak maguknak egy kis extra teendőt, de összességében így is jó versennyel zárták a 2023-as szezonjukat.

Az eredeti tervek szerint külön versenyezett volna apa és lánya, sőt, ez lett volna az első alkalom, hogy mind a ketten egyforma autóval állnak rajthoz. A hét közepén, amikor leesett a hó megbeszélték, hogy ha havasak a pályák, akkor Dorka nem indul. Szombaton a rajtceremónián még két autóval vettek részt, de a vasárnap reggel fehérbe öltözött pályák láttán elővették a B tervet és Dorka beült édesapja mellé navigálni.

„Ez szerintem teljesen jó döntés volt, Dorka így is sok tapasztalatot szerezhetett mellettem. Például azt, hogy télen nem mindig jó a téli gumi. Amikor megláttam a havat, azonnal eszembe jutott, hogy a Mégane-nal abszolút második voltam téli gumikon. Csak azt felejtettem el, hogy akkor negyven centi hó volt, most meg öt. A téligumik jól fogtak, azzal nem volt gond, csak az oldalfaluk nem olyan erős. Ötszáz méter után kaptunk egy defektet, aztán még kettőt. Két kereket kicseréltünk, a harmadikkal defektesen jöttünk le. 

Utána már a gumikkal nem volt gond, de így is jó munkás verseny volt. Ahogyan jössz vissza a lőtéren Jutass felé, van egy nagy egyenes, ahol 300 métert mégy leszabályzáson. Ott a nyomban összegyűlt a víz, óra szerint 170-nel mentünk, de kb. 130-cal haladtunk. Ez volt életem egyik legnehezebb pályája. Teljesítettük a versenyt, estére elfáradtunk, de jól éreztük magunkat“ – összegzett Zagyva Lajos.

A Mikulás Rallyn a kategóriát a német Liam Müller nyerte Opel Corsával, mögötte 0.2 másodperces különbséggel Herczig Patrik lett a második, 22 másodperces hátránnyal Berta László a harmadik. Zagyváék végül kilencedik helyen értek célba 11:18.2-es hátránnyal.

Zagyva

Herczig Patrik: Két tizedmásodpercen múlt a győzelem a Mikulás Rallyn

Friss