2024. április 28. 21:16

KezdőlapHírek15 éves pilóta és 35 éves navigátor vesztette életét Új-Zélandon

15 éves pilóta és 35 éves navigátor vesztette életét Új-Zélandon

-

Szörnyű tragédia történt az új-zélandi Arcadia Road Rallysprint versenyen, ahol egy balesetben elhunyt a 15 éves Brooklyn Horan és navigátora, a 35 éves Tyson Jemmett. 

Hétvégén rendezték az új-zélandi Paparoában az Arcadia Road Rallysprintet, melyen 30 páros állt rajthoz. 

Sajnos a verseny félbeszakadt, miután a 17-es rajtszámú Ford Fiesta Rally4-gyel induló 15 éves Brooklyn Horan és 35 éves navigátora, Tyson Jemmett balesetet szenvedett és bár a mentők gyorsan a helyszínre értek, már csak a két versenyző halálát tudták megállapítani. 

Horan 13 évesen kezdte rally karrierjét Ford Fiesta Mk% ST-vel, a tavalyi szezontól pedig Rally4-es Fordra váltott. Legjobb eredményét a tavalyi Taranaci Rallyn érte el, ahol második helyen zárt. 

Tyson Jemmett 2011-ben kezdte navigátori karrierjét, és az ewrc-results.com oldal adatbázisa szerint a hétvégi versenyen navigált 14. Alkalommal, azonban 9 versenyen pilótaként is rajthoz állt. 

A versenyzőpárost Hayden Paddon is ismerte. 

“A szavak cserben hagynak egy ilyen tragédia után – búcsúzott Hayden Paddon. – Mindenekelőtt együttérzésem Raana, Lynnaire, Lucy és a tragédia által érintett minden családtagnak. Biztos vagyok benne, hogy a motorsport családja átérzi fájdalmukat. Brooklyn előtt nagyon szép jövő állhatott volna, fiatal volt, komoly tehetséggel. Gyakorlatilag a sportágunk jövője volt, azonban a legkedvesebb és legszerényebb ember is volt, akivel valaha is találkoztam. Még csak most kezdődött karrierje, de gyorsan nyomot is hagyott a rallysportban. Tyson, te egy igazi rally rajongó voltál. Emlékszem, amikor 2017-ben és 2018-ban az új-zélandi zászlót lengetted a WRC-futamokon. Igyekeztél minden helyzetben támogatni minket, és mindig próbáltad felhívni a figyelmet a rallysportra a médiában. Kiváló üzletember, sportoló és családapa voltál. Együttérzésem feleségeddel és családoddal.”  

Friss