2024. április 28. 23:08

KezdőlapHírekA Toyota nagy napja volt ma Abu Dhabiban - de a végén...

A Toyota nagy napja volt ma Abu Dhabiban – de a végén árnyék vetült rá

-

Négyes Toyota siker született az Abu Dhabi Desert Challenge harmadik szakaszán, Seth Quintero nyert Al Rajhi és Cicherit előtt, de a negyedik Moraes a célvonal után esett ki a versenyből. 

A 252 kilométeres speciálszakaszánál Nasser Al-Attyiah állt meg műszaki hiba miatt és veszített 20 percet, majd a vezetést átvevő Yacopini járt ugyanígy a 180. kilométernél. A szakasz végén Seth Quintero vette el a győzelmet csapattársától, Lucas Moraes-től, aki az utolsó részen öt és fél perces hátrányt szedett össze úgy, hogy 5 másodperces előnye volt 50 km-rel a befutó előtt. Yazeed Al Rajhi lett a második, 1′37″ hátránnyal, Guerlain Chicherit pedig a harmadik, 5′18″ különbséggel. Moraes Hiluxa a célba érkezés után kigyulladt, a versenyzőpárosnak ki kellett menekülnie a kocsiból és a versenyt nem tudják folytatni. Az összetett harmadik helyéről estek ki.

Nasser Al Attiyah hatalmasat ment a kényszerű vesztegelés után, és mindössze 12′51″ hátránnyal ért célba. Az összetett vezetést így is elveszítette, 1 perc 10 másodperc Quintero előnye. Moraes kiesésével Al Rajhi lett a harmadik, de ő közel öt perces lemaradásban van.

Lónyai Pál a 30. helyen ért célba, összetettben a 25.

Lónyai
foto: LP Racing

A motorosoknál a várakozásoknak megfelelően Ross Branch szerezte meg a nap elős helyét Konrad Dąbrowski és Jean-Loup Lepan előtt. Aaron Mare 5’28” hátránnyal lett negyedik.

Összetettben Mare 5’05”-tel vezet a lengyel előtt, Lepan 20, Branch 40 percre van az első helyzett dél-afrikai motorostól. Két nappal a vége előtt Mare és Dąbrowski párharcára számíthatunk a győzelemért.

Attyiah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss