2024. április 27. 09:46

KezdőlapHírekKlausz Kristóffal és más sztárokkal is összefuthat ma az, aki ellátogat a...

Klausz Kristóffal és más sztárokkal is összefuthat ma az, aki ellátogat a győri PlayIT-re

-

Többek között Klausz Kristóffal, de más sportolókkal is találkozhat az, aki ma ellátogat a győri Széchenyi István Egyetem campusán rendezett gamer show-ra, amely Magyarország legnagyobb ilyen rendezvénye.

Március 23-án szombaton Győrben tér vissza Magyarország legnagyobb gamer rendezvénye. A PlayIT Show Game Fest a Széchenyi István Egyetem campusán kerül megrendezésre és a programokhoz csatlakozik a Mobilis is. Az elképesztően sokszínű programtervben profi szimulátorosokkal zajló kerekasztal-beszélgetések; szimulátorversenyek; társasjátékok, különböző konzolok; PC-k, kvízek, retro gaming konzolok; cosplay bemutató, VR-eszközök; mobil planetárium, drónfoci és sok egyéb érdekes aktivitás megtekintésére és/vagy kipróbálására lesz lehetőségük a látogatóknak, akik igazi sztárokkal is találkozhatnak.

Ott lesz a helyszínen ugyanis Kiss Norbert ötszörös kamion Európa-bajnok; Nagy Dániel F1-es szakkommentátor és autóversenyző; Báldi Gergő, a Ferrari esport-versenyzője; Csincsik Marcell, az R8G esport-versenyzője; és végül, de nem utolsó sorban Klausz Kristóf raliversenyző, aki egyben a Széchenyi István Egyetem gépészmérnök mesterszakos hallgatója is, és az idei évre nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az országos ralibajnokság megnyerését a Rally2-es kategóriában. Az érdeklődők ráadásul Kristóf Rally2-es Skodáját is megcsodálhatják.

Aki pedig nemcsak találkozni szeretne a helyiek sztárjával, hanem kicsit a bőrébe is bújna, az ezt is megteheti, a helyszínen lesz ugyanis a Driver21 szimulátora is. Ez az az eszköz, amellyel a tavalyi Győr Rallyn a belvárosi gyorsasági szakasz pontos másán, valós időben mérkőzhettek meg a profikkal a vállalkozó szellemű rajongók. Hogy miként, arról bővebben az alábbi videóban tudhatnak meg többet.

Visszatérve a színes programokra: az egyetem aulájában Győr egyik, ha nem a legnagyobb LAN-partija kerül majd lebonyolításra 15-16 nemzetközi csapattal, akik nagyjából egyszerre fognak az egyik nagysikerű retró játékkal megmérkőzni egymással. Emellett, aki kedvet érez hozzá, saját PC-jét/laptopját is elviheti, és részt vehet egy közösségi gaming partyban, illetve két profi hazai Counter Strike-játékossal is össze lehet mérni a tudását az érdeklődőknek.

A P5 parkolóban a Humda Road Safety programjával is meg lehet majd ismerkedni Willisits Vilmos gokartja és az esport-kamion mellett, amelyben autószimulátorokat is kipróbálhatnak a látogatók. Klausz Kristóf autója mellett pedig a helyszínen lesz továbbá három Formula Student autó és a SZEnergy autója is.

A részletes programtervet és egyéb információkat IDE, illetve IDE KATTINTVA lehet elérni.

Friss