2024. április 27. 08:40

KezdőlapHírekItt egy lélegzetelállító versenypálya, amin nem rendeznek komoly versenyeket

Itt egy lélegzetelállító versenypálya, amin nem rendeznek komoly versenyeket

-

A modern versenypályák gyakran megkapják, hogy egy kaptafára készülnek, unalmasak, és még ha kihívást is jelentenek a versenyzőknek, a nézőknek nem nyújtanak olyan látványt, mint mondjuk Spa-Francorchamps vagy a jövő hétvégén F1-es futamot rendező Szuzuka. De van egy másik japán pálya is (meg még néhány), amely biztosan nem fog ehhez hasonló kritikákkal szembesülni, noha F1-es és más, bárhol jegyzett futam sem lesz rajta.

A szóban forgó aszfaltcsíkot egy exkluzív autóklub, a japán Magarigawa vezérigazgatója építtette úgy, hogy ahhoz gyakorlatilag vízszintesen kettévágatott egy hegyet. A pálya tavaly júliusban, egzotikus sportkocsik felvonulásával nyílt meg kilátással japán szent hegye, a Fudzsi, illetve a Tokiói-öbölre, és kizárólag a klubtagok használhatják, azaz még csak japán versenyszériák sem vendégeskednek rajta.

A 3,4 km hosszú kör az első magánpálya Ázsiában, a Csiba prefektúrában, Tokiótól egy órányi autóútra fekszik, és 22 kanyart tartalmaz. Viszonylag technikás, de azért úgy alakították ki, hogy a friss szuperautó-tulajokon se fogjon ki. Összesen 800 méternyi egyenes van rajta, 20%-a emelkedik, 16%-a pedig lejt.

A komplexumhoz bokszutca és szerelők is járnak, akik azonnal a tulajdonosok rendelkezésére állnak. A minél teljesebb körű kiszolgálásról pedig medence, konditerem, étterem és karaoke bár gondoskodik. A pálya családi napok megtartására is alkalmas, hiszen van játszótér és kutyapark is.

Friss