2024. május 02. 03:32

KezdőlapHírekHangodi Bendegúz elektromosra vált

Hangodi Bendegúz elektromosra vált

-

Hangodi Bendegúz 2024-ben az ADAC Opel Electric Rally Cup-ban versenyez.
A Hungarian Motorsport Academy versenyzője, új navigátorral és új csapattal vág neki az európai megmérettetésnek. A 23 éves Hangodi Bendegúz és a 21 éves navigátora Petrovszki Dániel, Manfred Stohl csapatával és versenyautójával küzd a bajnoki címért.
A nyolcfordulós német bajnokságot öt országban rendezik meg 2024-ben, az utolsó verseny, a Central European Rally világbajnoki futam. Itt az Opel kupa betétfutamként lesz a rally világbajnokság része. A kupa 2021-ben indult és minden évben nagy mezőny érdekelt a bajnokságért folytatott harcban. A szoros és kiélezett harc nyertesét, pedig a következő évben az Opel egy teljes Junior ERC programmal támogatja.
„Egy cél van előttem amióta megterveztem ezt a programot: megnyerni a bajnokságot! Mindenképp Junior ERC-ben szerettem volna teljes szezont futni 2024-ben, de ez az anyagi lehetőségeim miatt nem lett volna megvalósítható. Annak pedig nem láttam értelmét, hogy csak egy fél szezont versenyezzek. Ennek a kupasorozatnak viszont nagyon jó előrelépési lehetőségei vannak, ezért e mellett raktam le a voksomat. Van egy álmunk és egy komoly tervünk is az egész évre. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és 2025-ben az ADAC Opel Rally Junior Team pilótájaként harcolni az Európa bajnoki címért!” – mondta Hangodi Bendegúz.
Hangodi Bendegúz
foto: Hangodi Bendegúz
„Benivel azonosak a céljaink, a legfiatalabb magyar versenyzőpárosként meg akarjuk nyerni az elektromos kupasorozatot és 2025-ben a Junior ERC bajnoki címért akarunk harcolni. Úgy gondolom, hogy a sorozat szabályainak köszönhetően ebben a bajnokságban a pilóta és a navigátor képességei még jobban döntő tényezők lesznek az év végi eredmény szempontjából, ugyanis mindenki egyforma feltételek mellett fog versenyezni. Nagyon várjuk már az előttünk álló kihívásokat” – nyilatkozta Petrovszki Dániel.
Hangodi Bendegúz
foto: Hangodi Bendegúz

Friss