2024. május 02. 11:03

KezdőlapHírekKen Block ereklyék kerülnek jótékonysági árverésre

Ken Block ereklyék kerülnek jótékonysági árverésre

-

A néhai Ken Block pályafutásának számos különleges tárgyát bocsátják árverésre, a bevételt pedig a 43 Institute javára ajánlják fel, amelyet a motorsport ikon örökségének folytatására hoztak létre.

Az Ebay Motors a héten indította el a „From the Collection: Ken Block” nevű aukciót, amelyen a rajongók 43 gyűjtői tárgyra licitálhatnak az amerikai versenyző archívumából. A befolyt összeg a motorsport és az akciósportok feltörekvő tehetségeinek következő generációját fogja segíteni a 43 Institute-on keresztül, amelyet a Block család hozott létre Ken tavalyi halála után.

Az árverésre bocsátott tárgyak között szerepelnek Block ikonikus „Hoonicorn” Ford Mustangjának és „Hoonitron” Audi S1-ének kerekei, amelyek a Gymkhana 10 és Electrikhana YouTube-videókban szerepeltek. Block 2015-ös Global Rallycross Ford Fiestájának motorházteteje és lökhárítója, valamint az abban a szezonban készült versenyoverallja is szerepel a tételek közt.

Block
kép: ebay

„Ken szenvedélyesen rajongott a motorsportért, az akciósportokért, a kreatív művészetekért és azért, hogy visszaadjon ezeknek a közösségeknek. Azért alapítottuk meg a 43 Intézetet a halála után, hogy továbbvigyük a másoknak adott energiáját. Archívumunk első alkalommal történő megnyitása az eBay Motors-szal, és karrierjének egy darabkájának megosztása a rajongókkal tökéletes módja annak, hogy tisztelegjünk öröksége előtt” – mondta Ken Block felesége Lucy Block.

A tételekre licitálni itt lehet, de Magyarországra sajnos nem szállítanak. Az aukció április 13-án zárul.

Ken Block, Audi S1 Hoonitron, AMTS 2023
Ken Block Audija Fotó: Sulyok István / TRP Hungary

Friss