2024. április 30. 00:15

KezdőlapHírekHerczig Patrik a dobogót célozza meg a V-Híd Rally Hungaryn

Herczig Patrik a dobogót célozza meg a V-Híd Rally Hungaryn

-

Tavaly az ERC Junior értékelés negyedik helyén ért célba Herczig Patrik és Varga Kristóf. A duó most a HRT Racing színeiben legalább egy helyet előrelépne idei első versenyén.

A tavalyi Rally Hungary és a duó szezonzáró versenye, a Mikulás Rally után hónapokig tartó türelemre volt szüksége a két versenyzőnek, hogy újra beülhessenek a Peugeot 208-ba. Március végén tehették ezt meg, ahol már az új csapattal, a HRT Racinggel kezdték meg a felkészülést a V-Híd Rally Hungary-re.

„Jó volt újra autóba ülni, hosszúra nyúlt a kihagyás. Szerencsére gyorsan vissza tudtunk rázódni, Kristóffal ugyanolyan gördülékenyen ment a közös munka. Számomra nagyon meggyőző volt az is, ahogy a csapat dolgozott. Ungvárszki Milánnal hamar megértettük egymást, és érezhető volt, hogy tavaly rengeteg adatot gyűjtöttek, amit jól is használnak. Olyan beállítással kezdtük a tesztet, amin csak finomítani kellett” – mondta Herczig Patrik.

A gyakorláson Varga Kristóf a megszokottnál kevesebbet ült az autóban. Ennek oka az volt, hogy a tökéletes beállítások megtalálásának érdekében, a jobb egyben Patrik édesapja, Herczig Norbert adta a tanácsokat.

„A szokásoktól eltérően apa többet ült ezen a teszten a jobb egyben, ezt én kértem. Ő tudott segíteni abban, hogy miben változtassunk. Annak viszont örültem, hogy a módosítások hatását, azonnal éreztem, fel tudtam mérni, hogy mi történt az autóval. A végére sikerült egy nagyon jó beállítást találni, ezt a szerdai hivatalos teszten még csiszoljuk. A Kislődi tesztpálya nagyon tempós, itt látjuk meg azt, hogy ötödikben, nagy sebességnél hogy mozog az autó” – magyarázta a pilóta, aki a mai hivatalos teszten már az új dekorral ellátott autót vezette.

Herczig Patrik
foto: Herczig Patrik

A V-Híd Rally Hungaryn Herczig Patrik és Varga Kristóf ismét az eddig is megszokott célokat tudta megfogalmazni: célba érés, versenykilométerek gyűjtése és tisztes helytállás.

„Az ellenfeleinknek ez már a harmadik-negyedik versenye idén, mi pedig most kezdjük a szezont, így ismét nagyon fontos, hogy minél több kilométert tegyünk meg. Persze nem megyünk feltartott kézzel a csatába, hiszen hazai verseny lesz. A dobogót szeretném megcélozni, de majd verseny közben meglátjuk, hogy mire lesz lehetőségünk. Az biztos, hogy most szeretnék az első körben az eddigieknél erősebb tempóval kezdeni, mert a mezőny nagyon erős, sehol sem szabad időt veszíteni” – magyarázta Patrik, majd a kedvenc pályáit is megnevezte.

„A Nagylőteret szeretem, de az elmúlt években mindig sikerült ott defektet kapni. Tavaly Iszka tetszett nagyon a Székesfehérvár Rallyn. Mindenki tartott tőle, mert elég rossz minőségűnek tűnt, de versenyautóval nagyon élvezhető volt.”

A hétvégén valóban roppant erős és népes ERC Junior mezőny indul a V-Híd Rally Hungaryn, a kategóriába 17 páros adta le nevezését.

Herczig Patrik
foto: Herczig Patrik

Friss