2024. május 03. 18:45

KezdőlapHírekTragikus baleset történt a Cseh Rally Bajnokság szezonnyitóján

Tragikus baleset történt a Cseh Rally Bajnokság szezonnyitóján

-

A Cseh Rally Bajnokság szezonnyitó Rally Sumava Klatovy versenyének első szakaszán balesetet szenvedett az 55-ös rajtszámú autóval induló páros. A baleset során a pilóta és navigátor is kórházba került, ott azonban sajnos a navigátor elhunyt. 

Igen nehéz körülmények között kezdődött szombat délelőtt 11:25-kor a Rally Sumava Klatovy, ami eredetileg aszfaltos verseny volt, azonban a délelőtti havazás miatt már az első szakasz rajtját is 20 perccel el kellett halasztani, ám végül elkezdődött a verseny egy 12.46 km-es gyorsaságival, melynek első felén eső, második felén havazás volt. 

Ezen a szakaszon szenvedett balesetet az 55-ös rajtszámú Subaru Impreza STi N14-gyel induló Jaroslav Krejcik – Alena Krejcikova páros, amikor lecsúsztak az útról egy mezőre, ahol balesetet szenvedtek. A pároshoz azonnal mentőt riasztottak és a navigátort mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol sajnos az orvosi ellátás ellenére sem sikerült megmenteni az életét. 

„A hölgy nagyon súlyos sérüléseket szenvedett – mondta Mária Svobodová, a mentők szóvivője a Lidovky.cz oldalnak. –  Eszméletlen állapotban, az újraélesztést követően biztosított légúttal a légi szolgálattal a Plzeň-Lochotíni Kórházba szállították.”  

Ott azonban életét vesztette a 41 éves navigátor. 

„Sajnos, az orvosok minden igyekezete ellenére a nő belehalt sérüléseibe a kórházban” – közölte Ondřej Hodan rendőrségi szóvivő délután 4 óra után. 

A 45 éves pilótát ugyancsak kórházba szállították kivizsgálásra. 

A páros 2019 óta versenyzett és minden rally versenyükön ezzel az autóval állt rajthoz. 

A tragédia után a verseny szervezői törölték a délutáni programot és estére megbeszélést tartottak a verseny vasárnapi folytatásáról, végül a harmadik szakaszt követően befejeződött a verseny.

Friss