back to top
2024. július 27. 05:43

KezdőlapHírekToyoda csak Ogier győzelmének tud igazán örülni a Portugál Rally után

Toyoda csak Ogier győzelmének tud igazán örülni a Portugál Rally után

-

Akio Toyoda, a Toyota elnök-vezérigazgatója gratulált a Portugál Rally megnyeréséhez Sébastien Ogier-nak, és bízik benne, hogy a japán gyártó többi versenyzője is jobb teljesítményt nyújt majd legközelebb. 

Akio Toyoda, a Toyota elnök-vezérigazgatója örül, hogy Sébastien Ogier és Vincent Landais sorozatban idei második győzelmét szerezte a Portugál Rally megnyerésével. 

„Seb, Vincent, gratulálok a két egymást követő győzelemhez! – mondta Toyoda a Portugál Rally után. – Bármilyen nehéz volt is a terep, Seb mindig nyugodt tudott lenni. Annak ellenére, hogy a verseny szoros és izgalmas volt, Seb mindig mosolygott a szurkolók előtt. Amikor valami történt, nyugodtan tájékoztatta a mérnököket a helyzetről, majd a következő pillanatban már a gyorsasági szakaszra koncentrált. Aztán gyorsabban ért célba, mint bárki más. Hálás vagyok, hogy egy ilyen profi pilóta van a csapatunkban. Seb, még egyszer köszönöm.” 

Ogier történelmet írt Portugáliában, Neuville jelentősen növelte előnyét a vb-n

A Toyota vezetőjének örömét azonban beárnyékolja a csapat többi versenyzőjének szereplése. 

“Ez a hétvége csalódás és jó is volt. Kiábrándító, hogy a másik három autó nem tudott problémamentesen menni. Tavaly is megnyertük a versenyt, de a másik két autóval problémák voltak. Idén az volt a célunk, hogy mind a négy autó problémamentesen teljesítsen, de ezt ismét nem sikerült elérni. Az viszont örömet okozott, hogy a csapat nyugodtabb volt, mint korábban, függetlenül attól, hogy milyen típusú problémákkal kellett szembenézniük. Sok minden történt a hétvégén, de úgy hallottam, mindenki próbált higgadt maradni és megoldást találni. Jó látni a csapat hozzáállását. A csapat egyre erősebb lesz, ahogy minden egyes tagja erősödik, és ahogy a csapat erősödik, a Rally1-es autó is mindig jobb és erősebb lesz. Ebben a szezonban még sok nehéz kihívás vár ránk, de remélem, hogy mindenki előrelépést fog mutatni a csapatban.” 

A Portugál Rallyt követően a Toyota négy pontos előnyből hét pontos hátrányba került a Hyundaijal szemben a gyártók bajnokságában. 

Friss