back to top
2024. június 30. 07:10

KezdőlapHírekHerczig Norbert és Ferenc Ramón újra versenyautóba ült

Herczig Norbert és Ferenc Ramón újra versenyautóba ült

-

Herczig Norbert és Ferencz Ramón a 2023-as Portugál Rally után újra Rally2-es autóba ült, a HRT Racing vadonatúj Citroen C3 Rally2-es versenyautójával teszteltek egy napot.

Tavaly májusban a Portugál Rallyn indult utoljára raliversenyen Herczig Norbert és Ferencz Ramón, és az elmúlt egy évben nagyon hiányoztak a pályákról. Norbi 2009-ben ült utoljára nem Volkswagen csoporthoz tartozó versenyautóba – hiszen azóta csak Skodával és Volkswagennel versenyzett-, miután 2009-ben Subaruval szerzett bajnoki címet.

Azért pedig még jónéhányat kell tekerni az időgépen, hogy a Herczig-Citroen kapcsolatig jussunk, 21 és 22 évvel ezelőtt két szezonon át egy Citroen Saxot (Kit Cart majd S1600-ast) terelgetett Norbi. A francia korszak újból beköszöntött, Norbi a vadonatúj, hófehér C3-assal tért vissza a pályára.

„Nagyon jó volt újra versenyautóba ülni. Nem mondom, hogy nem látszott az egy év kihagyás, de mivel ezt a szakaszt jól ismerjük, ezért megalapozottan jelenthetem ki, hogy hamar visszatértünk a megszokott kerékvágásba. Ramónnal is jó volt a közös munka, mintha nem is hagytunk volna ki ennyi időt, olyan jó volt az összhang. Az autóval is jók a tapasztalatok, az biztos, hogy nagyon hamar megáll. A PH Sport mérnökével dolgoztunk együtt, és a HRT csapat is remekül abszolválta ezt a tesztet” – mondta a teszt után Herczig Norbi.

Herczig HRT
foto: HRT Racing

A tesztet általában verseny követi, az, hogy pontosan melyik, még nem dőlt el, de az biztos, hogy még ebben a szezonban drukkolhatunk a háromszoros ERC dobogós duónak.

„Idén egy-két kisebb versenyen szeretnénk indulni, aztán jövőre megkeressük azt a nemzetközi sorozatot, ahol el tudunk indulni” – körvonalazta a terveket Norbi.

Herczig HRT
foto: Király Gábor

 

Friss