back to top
2024. július 07. 08:48

KezdőlapHírekSzem nem marad szárazon - együtt versenyez Stig Blomqvist, Marcus Grönholm, Harri...

Szem nem marad szárazon – együtt versenyez Stig Blomqvist, Marcus Grönholm, Harri Rovanpera és Bruno Thiry

-

Megjelent az augusztus 15-17. közötti Eifel Rally Festival nevezési listája, amelyen a korábbi éveknél is izgalmasabb autók és több legendás raliversenyző is szerepel.

Egyes rajtszámmal Stig Blomqvist indul a versenyen, természetesen Audi Quattroval. A németek legendás autójának A2-es változatát egyenesen a gyári múzeumból kapja kölcsön. Őt követi Marcus Grönholm, aki annyira lelkes, hogy rögtön két autóval is részt vesz a versenyen – vagy csak nem tudott dönteni a Toyota Corolla WRC és a Peugeot 206 WRC között. Harri Rovanpera is Peugeot WRC-t választott, de ő már egy 2004-es évjáratú 307-essel áll rajthoz. Bruno Thiry egy 1995-ös A csoportos Ford Escort Cosworth-szal nyűgözi majd le a rajongókat, és volánhoz ül Colin McRae és Juha Kankunnen korábbi navigátora Nicky Grist is, ő egy Toyota Celica ST185-tel nevezett.

A cseh Jiri Jirovecz természetesen Skodával megy Németországba, egy 2003-as évjáratú Fabia WRC-vel nevezett az augusztusi eseményre.

Külön csoportot kaptak Walter Röhrl autói, Opel Acona A és 400, Fiat 131, Lancia 037, Audi Quattro A2 és S1, valamint egy Audi 200 Quattro is látható lesz .

A nevezési lista további részének böngészése is borzongató élmény, gyakorlatilag nincs olyan legendás raliautó, ami nem szerepel a 164-ig számozott listán, ráadásul a járművek közel harmada eredeti állapotú, komoly pedigrével büszkélkedő legendás jármű.

Friss