back to top
2024. október 18. 04:07

KezdőlapHírekÉrdiék nyerték a Historic Eb osztrák versenyét, Simon Wagner negyedszer osztrák bajnok

Érdiék nyerték a Historic Eb osztrák versenyét, Simon Wagner negyedszer osztrák bajnok

-

Ifjabb Érdi Tibor és Kerék István nagyon magabiztosan nyert az osztrák Weiz Rallyn, a Historic Eb idei ötödik versenyén. Az Osztrák Rally Bajnokságban Simon Wagner negyedszer lett bajnok. 

Az időjárás komolyan megnehezítette a mezőny dolgát, de ifj. Érdi Tibor és Kerék István így is végig vezetve nyert a Weiz Rallyn, a Historic Eb ötödik versenyén. 

A nagy meleget péntek kora este egy hatalmas zivatar szakította meg, ami nagy károkat okozott a verseny szervizparkjában és a nap utolsó két szakaszát törölni is kellett. 

A fordos magyar páros kilenc gyorsaságit nyert meg a 11 megtartott szakaszból és végül 3 tized híján 1 perc előnnyel zárt az élen az audis olasz Zippo és Nicola Arena előtt. A harmadik helyet a brit Ernie Graham – Anna Graham kettős 3:46 perc hátránnyal szerezte meg BMW-vel. 

Mekler László és felesége, Mikó Edit az abszolút 11., és 2-es korcsoport harmadik, C1-es kategória második helyét szerezte meg Alfa Romeóval. 

Dunavölgyi János és Wébel Martin a 4-es korcsoport hetedik, E2-es korcsoport második helyén zárt Lada Samarával. 

Fotó: Harald Illmer / ir7.at

A verseny egyúttal az Osztrák Rally Bajnokság ötödik versenye is volt, itt Hermann Neubauer és Bernhard Ettel 8.4 másodperc előnnyel nyert a Simon Wagner – Gerald Winter kettős előtt, míg a harmadik helyet Julian Wagner és Hanna Ostlender szerezte meg. Mindhárman Skoda Fabia RS Rally2-vel indultak. 

Simon Wagner a második helyezéssel bebiztosította sorozatban negyedik osztrák bajnoki címét is. 

Friss