back to top
2024. szeptember 08. 01:19

KezdőlapHírekKopecky három verseny után is nyeretlen idén Csehországban

Kopecky három verseny után is nyeretlen idén Csehországban

-

Dominik Stritesky idei második győzelmét aratta a Cseh Rally Bajnokság hétvégi versenyén és tovább növelte előnyét a még nyeretlen Jan Kopecky előtt a bajnokságban. 

Nagyon úgy tűnik, hogy idén akár új bajnokot is avathatnak a Cseh Rally Bajnokságban azt követően, hogy az elmúlt években szinte egyeduralkodó volt Jan Kopecky. 

Az idei bajnokságban azt követően, hogy tragikus baleset miatt félbeszakadt a szezonnyitó a hétvégén már a negyedik verseny is lezajlott. 

A három befejeződött futam során pedig már második győzelmét szerezte Dominik Stritesky Jiri Hovorka navigálásával a hétvégén, miután 3.4 másodperc előnnyel tudott nyerni a Bohemia Rallyn Filip Mares és Radovan Bucha előtt, míg Jan Kopecky Jan Hlousekkel az oldalán 14.4 másodperc hátránnyal két második hely után ezúttal a harmadik helyen ért célba. 

A bajnokság friss állása bár még nem ismert, de Stritesky viszonylag nagyobb előnyre tehetett szert a hétvégi verseny után Jan Kopecky előtt, így a 10-szeres cseh bajnoknak komolyan javulnia kellene a bajnokság hátralévő két versenyén, ahhoz, hogy idén is bajnok lehessen.

15 gyorsasági, köztük a leghíresebb pálya is szerepel a Barum Rallyn

A bajnokság a cseh ERC-futammal, a Barum Rallyval folytatódik egy hónap múlva.

Friss