back to top
2024. szeptember 19. 09:48

KezdőlapHírek69 évesen ül Rally2-es Skodába a legendás női navigátor

69 évesen ül Rally2-es Skodába a legendás női navigátor

-

Michel Mouton, Ari Vatanen és Piero Liatti korábbi navígátora, Fabrizia Pons az utóbbi években már csak a Historic szakágban versenyzett, az Acropolis Rallyn azonban újra WRC-ben indul. A WRC2 kategóriában egy török versenyzővel együtt neveztek.

Michel Mouton mellett ismerte meg a világ, navigált Ari Vatanennek, majd Piero Liattinak. Fabrizia Pons az egyik legsikeresebb és legismertebb női versenyzője a ralinak. Magyarországon is rendszeres vendég, Luckyval kétszer is részt vett a Mecsek Rallyn, a Historic Eb-n.

69 évesen úgy döntött ideje újra vilábajnoki futamon indulni, utoljára 1998-ban tette ezt meg Nagy-Britanniában a Network Q Rally of Great Britain futamon. Igaz ott nem ért célba Ari Vatanennel, de pár héttel korábban a Sanremo Rallyn még a dobogó második fokán ünnepelt Piero Liattival. 98 júniusában pedig az Acropolis Rallyn indultak és lettek hatodikak a Subaru Imprezával.

Azóta Historic futamokon és show jellegű versenyeken indul, előbbin általában Luckynak navigál, akivel nem újkeletű a kapcsolat, hiszen karrierjének kezdetén már versenyeztek együtt.

2024-ben a török versenyzőnővel Burcu Cetinkayával teljesítettek három futamot Törökországban egy Renault Clio Rally3-mal, ám az Acropolis Rallyn szintet lépnek és egy Skoda Fabia Rally2 evo-val neveztek. A WRC2 mellett a WRC2 Challenger kategóriában is érintettek lesznek, itt Sami Pajarival, Lauri Joonával, Nikolay Griazinnal is meg kell küzdeniük. A páros autóját a Toksport WRT készíti fel.

Friss