back to top
2024. szeptember 18. 03:56

KezdőlapHírekLettország után Észtországban is nyerni tudott a norvég szupertehetség

Lettország után Észtországban is nyerni tudott a norvég szupertehetség

-

A 17 éves Karl Peder Nordstrand azt követően, hogy megszerezte első idei győzelmét Lettországban, a hétvégén észt bajnokin aratott rajt-cél győzelmet. 

Karl Peder Nordstrand lehet a norvég rallysport következő nagy sikereket elérő versenyzője, aki tavaly óta 325 lóerős Skoda Fabiával versenyez a Lett Rally Bajnokság versenyein, melyek között vannak olyanok is, melyeket az észt bajnokság futamával együtt rendeznek meg. 

A 17 éves szupertehetség azt követően, hogy a lett Césis Rallyn megszerezte idei első győzelmét, a hétvégén már a lett Humus Rallyn tudott rajt-cél győzelmet aratni. 

Nordstrand tehát végig vezetve végül 24 másodperccel előzte meg a Hyundai i20 Protoval versenyző Egon Kaurt és közel egy perccel a Skoda Fabia Rally2 evóval induló Priit Koikot. A negyedik helyen ért célba az Észt Rally szervezőbizottságának vezetője, Urmo Aava, aki egy Subaru Imprezával állt rajthoz. 

Nordstrand a lett értéjkelést 2 perc előnnyel nyerte a Rally2-es Hyundaijal induló török Kerem Kazaz előtt, míg a harmadik helyen a lett bajnokság éllovasa, Emils Blums ért célba Evo IX-es Mitsubishivel. 

Friss