back to top
2024. szeptember 19. 17:55

KezdőlapHírekKalle Rovanperát legyőzve írt történelmet Piskolty Kevin Máriapócson

Kalle Rovanperát legyőzve írt történelmet Piskolty Kevin Máriapócson

-

Kalle Rovanpera ezen a hétvégén a Drift Masters máriapócsi versenyén állt rajthoz, ahol szeretett volna nyerni, végül azonban műszaki hiba miatt csupán a negyeddöntőig jutott. Piskolty Kevin azonban a valaha volt legjobb magyar eredményt érte el.

Kalle Rovanpera a 2019-es Szilveszter Rally után ismét Magyarországon, egész pontosan a Drift Masters máriapócsi futamán versenyzett. 

A kétszeres ralivilágbajnok szeretett volna nyerni ismét, ahogy azt a Hungaroringen öt évvel ezelőtt megtette, azonban egy technikai probléma miatt a negyeddöntőben kiesett. 

“Egy technikai hiba miatt az autó erejét vesztette és a negyeddöntőben kiestünk – mondta Kalle Rovanpera a verseny végén. – Nagyon kis hiba okozta a problémát, és igazából a szerelőim sem tudták volna megakadályozni. A technikai hiba a motorsport része. Összességében azonban nagyon dühít, hogy kiestem, mert nagyon tetszett a pálya és úgy éreztem, hogy harcolni tudok a győzelemért.” 

Kalle Rovanpera később visszanézte a verseny élő közvetítését is, melyben a Drift Masters szakértői annak tulajdonították a finn versenyző kiesését, hogy riválisa, Piskolty Kevin füstjében eltévedt. Rovanpera ezt követően bírálta a szakértőket. 

“A Drift Masters szakértői azt mondták az élő közvetítésben, hogy a riválisom füstjében eltévedtem, de ez nem igaz. Talán legközelebb nem kellene azonnal kimondani valamit, ami egyáltalán nem úgy van. Kívülről nem mindig ítélhető meg, hogy mi történik a versenyzőkkel.” 

A versenyt végül a finn Lauri Heinonen nyerte, aki vezeti is a bajnokságot.

Piskolty Kevin a negyedik helyet megszerezve a valaha volt legjobb magyar eredményt érte el a Drift Masters sorozatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kevin Piskolty (@kevinpiskolty) által megosztott bejegyzés

Friss