back to top
2024. szeptember 19. 16:49

KezdőlapHírekKalle Rovanperä esőfutamot nyert a Porsche márkakupájában

Kalle Rovanperä esőfutamot nyert a Porsche márkakupájában

-

A kétszeres ralivilágbajnok Kalle Rovanperä most éppen a Porsche Carrera Benelux-kupában versenyez, a szombati futamot meg is nyerte.

Ausztriában ítéletidő tombol, a Boris nevű ciklon viharos erejű széllel, hatalmas esővel, a hegyekben pedig hóval támad. A spielbergi Red Bull Ringen mégis auótversenyt próbáltak rendezni, szombaton el is rajtolt a Porsche Carrera Benelux-kupa aktuális futama – más kérdés, hogy aztán leintették a versenyt, mert senki sem látott semmit az esőben, és többen is kicsúsztak.

A mezőnyben ott volt Kalle Rovanperä is, aki mivel az idén saját kérésére csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, több más kategóriában is kipróbálja magát. Így volt ott Máriapócson a Drift Mastersen, és így versenyez a Porsche Carrera Benelux-kupában is, már amikor ráér. Most éppen ráért, és végül meg is nyerte az idő előtt véget érő futamot.

A kétszeres ralivilágbajnoknak így öt versenyen két győzelme van a kupában, és bebizonyította, hogy esőben is tud vezetni – azt meg már az imolai verseny óta tudjuk, hogy nem csupán a Toyotával gyors és nem csupán a ralipályákon. Spielbergben vasárnap megpróbálják megrendezni a második futamot is, vannak kétségeink, hogy sikerrel járnak-e…

Friss