back to top
2024. szeptember 18. 22:28

KezdőlapHírekKalle Rovanperä vasárnap kicsúszott a Red Bull Ringen

Kalle Rovanperä vasárnap kicsúszott a Red Bull Ringen

-

A kétszeres ralivilágbajnok Kalle Rovanperä a hétvégén Ausztriában versenyzett a Porsche Carrera Benelux-kupában, a szombati győzelem után vasárnap nem tudott duplázni.

Amint arról beszámoltunk, a kétszeres ralivilágbajnok Kalle Rovanperä a hétvégén Ausztriában szerepelt a Porsche Carrera Benelux-kupában. Mivel az idén saját kérésére csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, több más kategóriában is kipróbálja magát. Így volt ott Máriapócson a Drift Mastersen, és így versenyez a Porsche márkakupájában.

Szombaton megnyerte az eső miatt 30 perc után leintett futamot a Red Bull Ringen, és bár az ausztriai időjárás cseppet sem javult, vasárnap meg tudták rendezni a második futamot, ez ráadásul az előző napival ellentétben gond nélkül végigment.

Nem úgy Rovanperä, aki az első helyért csatázott rögtön az első körben, ám egy ütközés után megpördült, és kicsúszott. Szerencséjére vissza tudott térni a pályára, és egészen a hatodik helyig zárkózott fel, ám nem éppen ezt várta a vasárnapi futamtól.

A versenyt Sacha Norden nyerte meg a Rovanperával ütköző Dirk Schouten előtt, a harmadik helyen Bejnamin Paque ért célba. A Porsche Carrera Benelux-kupa utolsó állomását Zolderben rendezik meg október 11–12-én, Rovanperä pedig a Chile Rallyn versenyez legközelebb szeptember 26. és 29. között.

Friss