back to top
2024. szeptember 19. 03:21

KezdőlapHírekBrendon Semenuk sorozatban harmadszor lett amerikai bajnok

Brendon Semenuk sorozatban harmadszor lett amerikai bajnok

-

A Tennessee Rallyn a második hely és a power stage megnyerése is elég volt a címvéséhez Brendon Semenuknak, a versenyt csapattársa, Travis Pastrana nyerte meg.

Brendon Semenuk a Tennessee Rallyn megszerezte sorozatban harmadik amerikai ralibajnoki címét, annak ellenére is, hogy az ugynacsak a Subaru Motorsport USA-t erősítő Travis Pastrana legyőzte. Az utóbbi 18.3 másodperces előnnyel ért célba, többek között amiatt is, hogy Semenukot több defekt is hátrtáltatta.

A power stage megnyerése azonban bebiztosította a kanadai pilóta és navigátora, Keaton Williams bajnoki címét. Az utolsó szakaszon egészen elképesztő fölénnyel, 27.3 másodperces előnnyel győzött a már a WRC-ben is bemutatkozó Semenuk és Williams.

„Ugyan nem nyertük meg a versenyt, de a második hely és a power stage-győzelem meghozta a bajnoksághoz szükséges pontokat. És nagyon-nagyon megkönnyebbültem, hogy ezt is kipipálhattam – mondta Semenuk a DirtFish-nek. – Nyilvánvaló, hogy nem akartam az év utolsó szakaszára hagyni a döntést, de így alakult. Három bajnoki cím egymás után… nagyon-nagyon boldog vagyok, de nem hiszem, hogy ez volt a legjobb évem. Az elmúlt két évben úgy éreztem, hogy sokkal jobban sikerültek a raliversenyek. Valamilyen oknál fogva idén nem igazán ment nekem. Voltak jó pillanatok, de volt néhány dolog, amiből tanulni kell. És remélhetőleg jövőre vissza tudunk térni arra a pályára, és minimalizáljuk a hibákat vagy a problémákat.”

Friss