back to top
2024. szeptember 22. 13:34

KezdőlapHírekPetter Solberg újra akcióban, Land Roverrel versenyez Írországban

Petter Solberg újra akcióban, Land Roverrel versenyez Írországban

-

A ralivilágbajnok Petter Solberg teljesen új sorozatban próbálja ki magát, a Defender Rally Series utolsó előtti fordulóján áll rajthoz.

A 2003-as ralivilágbajnok Petter Solberg sokféle autót vezetett már sok helyen, speciel Land Rovert Írországban még egyáltalán nem, de ez október elején megváltozik. A norvég legenda október ötödikén rajthoz áll a Defender Rally Series utolsó előtti fordulóján, a Clare Forestry Rallyn.

„Nagyon izgatott vagyok emiatt – mondta Solberg a DirtFishnek. – Bárki, aki ismeri a ralizást, ismeri Írországot – ez a hely őrületes a sportágunk számára. Tudom, hogy az ottani emberek milyen szenvedélyesen szeretik a ralit, és arra is emlékszem, hogy Craig Breen rengeteg történetet mesélt nekem az országáról. Versenyeztem ott korábban, amikor a WRC ott járt, és emlékszem az elképesztő szurkolókra. Remélem, hogy néhányan közülük eljönnek Clare-be a következő hónapban, nagyon jó lenne találkozni velük.”

Petter Solberg a Bowler Motorsport által épített Defendert egy napig teszteli majd a verseny előtt.

„Sohasem vezettem még ezt az autót – mondta a norvég pilóta. – Persze láttam már őket az úton, és nagyon menőnek tűnnek, de érdekes lesz látni, hogy a Bowler Motorsport munkája hogyan alakította át raliautóvá. Mindig izgatottan várom, hogy a volán mögé ülhessek. Ez valami teljesen új élmény lesz, új rali, új utak és egy új autó. Nagy kihívás lesz, de köszönöm a Castrolnak, hogy lehetővé tette. Most pedig szórakozzunk egy kicsit!”

Solberg legutóbb egy ritka Skodát vezetett, méghozzá a fia társaságában.

Friss