back to top
2024. október 01. 19:27

KezdőlapHírekHárom versenyre szűkült a Közel-Kelet Rally Bajnokság

Három versenyre szűkült a Közel-Kelet Rally Bajnokság

-

Az eredetileg öt versenyből álló Közel-Kelet Rally Bajnokság (MERC) idei szezonja három versenyre csökkent, Cipruson akár új bajnokot is avathatnak. 

Az idei MERC-bajnokság eredetileg öt versenyből állt volna, Katar, Jordánia, Libanon, Ciprus és Omán murvás pályáin mérhették volna össze gyorsaságukat a raliversenyzők. 

Azonban eddig csupán a katari és jordán versenyt tudták probléma nélkül megrendezni, míg a libanoni szervezők a térség nem biztonságos helyzete miatt visszaléptek a nemzetközi verseny megrendezésétől, azonban a helyi bajnokság számára lebonyolításra került a nagy múltú esemény. 

Később Omán is visszalépett a verseny megrendezésétől, ennek pontos okáról nincs információ. 

A szeptemberi Ciprus Rallyt pedig október 18-20. közötti időpontra halasztották, és jelenleg a szintén nagy múltú rendezvény lesz a szezon harmadik és egyben utolsó futama is. 

A korábban WRC és ERC-naptárban is szereplő verseny előtt a bajnokságot a katari Abdulaziz Al-Kuwari 12 pont előnnyel vezeti a jordán Shaker Jweihan előtt, míg a harmadik helyen Nasser Al-Attiyah áll 14 pont hátránnyal.  

Al-Attiyah tavaly az ománi Abdullah Al-Rawahival közösen nyerte meg a bajnokságot, az ománi versenyző idei bajnoki címére pedig igen minimális azesély, miután 25 pont a hátránya két futam után. 

Cipruson minden bizonnyal meg lehet majd rendezni a szezonzárót, aminek végén akár új bajnok kihirdetésére is van esély Abdulaziz Al-Kuwari személyében.  

Friss