back to top
2024. október 16. 22:53

KezdőlapHírekA Fiesta Rally3 Trophy győztese hátat fordít navigátorának a jutalomversenyen

A Fiesta Rally3 Trophy győztese hátat fordít navigátorának a jutalomversenyen

-

Filip Kohn az ERC Fiesta Rally3 Trophy megnyeréséért járó jutalomként a Közép-Európa Rallyn indul, amely csütörtökön kezdődik szülővárosában, Prágában.

Kohn öt versenyen állt rajthoz, és négy futamgyőzelemmel szerezte meg az ERC Fiesta Rally3 Trophy bajnoki címét navigátora, Tom Woodburn oldalán. A győzelemért járó jutalom, hogy az M-Sport Poland által üzemeltetett Ford Fiesta Rally3-mal a Közép-Európa Rallyn indulhat a cseh versenyző.

„A gyári csapattámogatás nagyon nagy dolog számunkra, és a költségvetésünknek is sokat segít, mert a WRC elég drága számunkra, és erre szükségünk volt” – mondta Kohn. „Az is jó, hogy a Közép-Európa Rallyt Prágában, a szülővárosomban kezdhetem. Alig várom, hogy találkozzam a rajongókkal, és remélem, hogy jól szerepelünk és jó eredményt tudok majd elérni.”

Kohn
foto: @World / Red Bull Content Pool

A WRC futamon viszont már nem a szezonban végig mellette ülő Tom Woodburn navigál neki, hanem az a Ross Whittock, aki 2019-ben az Európa-bajnoki címig vezette Chris Ingramet.

„Az új navigátorommal, Ross Whittockkal az oldalamon megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, és örülök, hogy egy ilyen nagyszerű csapattal versenyezhetek, és nekivághatok a Közép-Európa által kínált legnehezebb és legszebb szakaszoknak” – tette hozzá Kohn.

Kohn és Whittock dolga nem lesz könnyű, tíz páros nevezett a kategóriájukban, köztük az a Jan Cerny, aki idén már több WRC futamon is indult, a Montén pedig megnyerte a kategóriát. Cerny szintén részben hazai pályán versenyez, így nagy csata várható a két cseh versenyző között.

Kohn
foto: @World / Red Bull Content Pool

Friss