2024. március 28. 09:45

KezdőlapNE VEDD ELAl-Attiyah 80. MERC futamgyőzelmét szerezte 

Al-Attiyah 80. MERC futamgyőzelmét szerezte 

-

Nasser Al-Attiyah nyerte a Közel-Kelet Rally Bajnokság idei második versenyét, a Katar Rallyt, amivel a hazai versenyén induló pilóta megszerezte nyolcvanadik futamgyőzelmét. 

A szezonnyitó Omán Rally után a Katar Rallyn is magabiztosan szerezte meg a győzelmet Nasser Al-Attiyah az ománi Abdullah Al-Rawahit és Kris Meeke-t megelőzve. 

A volkswagenes Al-Attiyah az első nap után még Mads Ostberg mögött a második helyen állt a pályák takarítása miatt, azonban a második napon norvégi riválisának problémái, majd kiesése után az élre állt és megszerezte karrierje 80. MERC futamgyőzelmét. 

“Nagyon jó érzés megnyerni a Katar Rallyt – mondta a MERC 14-szeres bajnoka. – Ez a hazai versenyem és saját szurkolóim előtt tudok nyerni. Ezúttal sem volt könnyű verseny. Nagyon kemény tempót diktáltunk Mads-al és Kris-szel hárman, ezért is nagyon örülök a sikernek.” 

A MERC bajnokságot tehát két győzelemmel vezeti a katari versenyző, a bajnokságban a folytatásban pedig március közepén a Kuwait Rally, május közepén az egykori WRC futam, Jordán Rallyn, szeptember elején a Libanon Rally, majd szeptember végén az ugyancsak egykori WRC és ERC futam Ciprus Rally következik. 

Nasser Al-Attiyah januárban megnyerte a Dakart a Toyota csapatával, és a Tereprally világbajnokság második, Abu Dhabi Desert Challenge versenyén is indul március 5-10. Között. 

Az 51 éves versenyző 1990-ben indult első MERC futamán, és első győzelmét 2003-ban szerezte hazai versenyén, melyet már 16-szor zárt az első helyen.  


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss