2024. április 26. 08:16

KezdőlapNE VEDD ELMax Verstappen jégen, szöges gumikkal

Max Verstappen jégen, szöges gumikkal

-

Max Verstappen 2022-es szezonjának felvezetéseként a Zell am See repülőtéren található GP Ice Race pályán állt ki egy kis versenyre a korábbi jégmotoros Európa-bajnokkal, az 51 éves Franky Zornnal. A Red Bull Forma–1-es autóját ezúttal virsli szöges gumikkal szerelték. Az eredmény igen látványos lett. 

Max Verstappen bár korábban még soha sem vezetett Forma–1-es autót jégen, a Red Bull Racing versenyzője a Pirelli speciálisan erre a célra tervezett szöges gumijain száguldott végig a jégből épített pályán, amit, nem nehéz kitalálni, nagyon élvezett.

„Ez volt az első alkalom, hogy Forma-1-es autóval jégen voltam, és már nagyon vártam – mondta Max. – Nagyon érdekes volt, és elég csúszós, szóval óvatosnak kellett lennem. Minden nagyon hideg, nem csak az ülés a fenekem alatt, de például a fékek is. A versenyautónkat pedig nyilvánvalóan nem arra tervezték, hogy jégen menjen, ami még nehezebbé teszi a dolgot, de nagyon szórakoztató volt.”

Max Verstappen, Franz Zorn
Fotó: Red Bull Content Pool

A Red Bull elég furcsán néz ki szöges gumikkal, de el tudnánk képzelni a Svéd Rally prológján.

Ahogy Red Bull Content Pool költőien fogalmazva írta: „A Kitzsteinhorn-gleccser és a Grossglockner-hegy közé szorított pályán egyre hosszabbra nyúltak az árnyékok, az akció az estébe nyúlt, és a páros egymást kergette a rövid jégpálya kanyargós szakaszain.”

Igazán szép gondolat, de még izgalmasabb volt látni egy Forma–1-es autót a jégen, ami talán nem lenne ördögtől való gondolat, ha máskor is megismételnének. Én mondjuk megnéznék egy Lewis Hamilton vs Max Verstappen összecsapást, de a havas rallys tapasztalattal rendelkező Valtteri Bottas vagy éppen a jégember maga, Kimi Räikkönen is izgalmas lenne. Mondjuk egy F1 Winter Cupon.

Friss