2024. március 29. 01:58

KezdőlapNE VEDD ELMegszűnhet az ewrc – mi lesz velünk?

Megszűnhet az ewrc – mi lesz velünk?

-

Rendkívül szomorú információ jelent meg a legnagyobb adatbázissal rendelkező rally oldalon, az ewrc-results.com-on hétfőn. 

“Üdv mindenkinek, elnézést kérünk mindenkitől, de a jelenlegi helyzetünk arra kényszerített, hogy a nyilvánosság előtt befejezzük a jelenlegi projektünket – írta Tomas Wanka, az ewrc-results.com alapítója. – Ezzel a lépéssel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy egy ekkora oldalt már nem lehet amatőr szinten üzemeltetni. 

Fennállásunk 16 éve során hihetetlen mennyiségű rally adatot gyűjtöttünk össze. Naponta legalább húsz ember dolgozik az oldalon, a hétvégéket is beleértve, hogy minél hamarabb megjelenjen minden új adat az oldalon. Adatbázisunk csak a tavalyi évben 350 000 nevezéssel és 7 000 rallyval bővült. Ez napi 1 000 bejegyzést jelent… Csaknem 10 millió szakaszeredmény szerepel adatbázisunkban. 

A projekt fennállása során azonban nem találtunk olyan nagy partnert, vagy szponzort, aki biztosítaná ennek a projektnek a jövőjét és továbbfejlesztését. Nem vagyunk üzletemberek, csupán rajongók vagyunk, akiknek a rally az életcéljuk, és akik mindent meg is tesznek annak népszerűsítéséért. 

Sokáig próbáltunk partnert találni, de nem sikerült. A hivatalos szervezetek nagyra értékelnek minket, de nem látnak okot arra, hogy támogassanak bennünket. Ez a mi problémánk. Úgy érezzük, hogy valamit ingyen csináltunk, amit mások vállalkozásként művelnek és pénzt keresnek vele. De legalábbis pénzt takarít meg azáltal, hogy a különböző adatokért nem kell másnak fizetnie. 

Az elmúlt három évben támogatást kértünk olvasóinktól közösségi finanszírozás formájában. Nagyra értékeljük finanszírozását mindenkinek, de ez a támogatási forma nem ismételhető meg újra és újra. Egyrészt a befolyó összeg nem elég, másrészt nem engedhetjük, hogy egy olyan dolgot támogassanak, amit teljesen másnak kellene. 

Az elmúlt évben 4 millió látogatónk volt, akik 145 millió oldalt tekintettek meg. Továbbra is hiszünk abban, hogy ezek a számok és a mi munkánk érdekes lehet egy erős partner számára, aki szintén szereti a rallyt, és nem csak a pénzért hajlandó vele foglalkozni. 

Háttérmunkáink még folynak, és hisszük, hogy hamarosan megoldás születhet. Továbbra is keressük a valódi partnerkapcsolatot, akik számára mély statisztika elérését és látható hirdetési helyeket tudunk biztosítani oldalunkon. Ellenkező esetben kénytelenek leszünk megszűntetni projektünket, mert lelkesedést és illúzióikat vesztett emberekkel nem lehet folytatni. 

Még egyszer elnézést kérünk ezért a közleményért, de nem látunk más módot arra, hogy felhívjuk helyzetünkre a figyelmet.” 

Az ewrc-results.com oldal rendkívül nagy adatbázisa mellett, minden rally versenyről élőben közöl eredményeket, továbbá oldalukon hatalmas mennyiségű galéria is megtalálható fotók és videók formájában. Gyakorlatilag a legegyszerűbb cikk elkészítéséhez is nélkülözhetetlen az adatbázisuk használata, ezért a Rallycafe.hu csapata is bízik abban, hogy mielőbb megoldást találnak. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss