back to top
2024. július 19. 02:20

KezdőlapNE VEDD ELHertlik Donoven dobogón az endurocross nyitóversenyén 

Hertlik Donoven dobogón az endurocross nyitóversenyén 

-

A lehető legjobban kezdte meg 2022-es szereplését a magyar endurocross egyik legjobbja, Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros magyar bajnok motoros ugyanis a harmadik helyen végzett Kiskunfélegyházán, az idei első versenyen, ahol a Korda Racing versenyzője lett kategóriája legjobb magyarja. Donoven kijelentette, ez tökéletes alap lehet ahhoz, hogy egy év szünet után ismét megnyerje a magyar bajnokságot – áll a Korda Racing közleményében. 

Reményei szerint idén év végén ismételten Hertlik Donovennek fogják hívni az endurocross királykategóriájának magyar bajnokát. A korábbi háromszoros összetett győztes ennek megfelelően kezdte a 2022-es idényt – az ötödiket a Korda Racing versenyzőjeként –, és azonnal a dobogóra állhatott Kiskunfélegyházán.

A fiatalember ezzel a legjobb magyarként végzett, hiszen csak két osztrák motoros tudta megelőzni őt a kategóriájában. Donoven úgy véli, ez a harmadik hely a lehető legjobb alap ahhoz, hogy a hét fordulós endurocross bajnokság végén az ő nevével kezdődjön majd a pontverseny bajnoki ponttáblázata.

„A kiskunfélegyházi verseny egy felmérő volt számomra, hogy pontos képet kapjak arról, miképp sikerült a téli felkészülés. Az eredmény jó visszaigazolása annak, hogy jó utón haladunk, bíztató, amit elértünk, de még hosszú a szezon és van még min dolgoznunk álmaink valóra váltásához.

A rajtom egész jól sikerült, az ötödik helyen fordultam, majd egy pár kör után az erdei szakaszon tudtam előzni, és körről körre tudtam hozni az előttem levő motoroson. Azonban a még jobb eredmény elérésében megakadályozott, hogy a futam első felében defektet kaptam, így kellett a versenyt végigcsinálnom.

Hertlik Donoven
Fotó: Korda Racing

Tudtam, hogy mindenképpen célba kell érnem, hiszen ha feladom, az rengeteg pont elveszítésével járt volna. Nehéz volt innentől kezdve a verseny, mert a puha hátsó kerék az extrém akadályokon és az éles gödrökön nem volt túl kellemes, de be tudtam fejezni a versenyt a királykategória harmadik helyén.

Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak, családomnak és mindenkinek, aki bármiben is segített a versennyel  kapcsolatban” – fogalmazott Donoven, aki két hét múlva Királyszentistvánon folytatja a nagy menetelést.

A Korda Racing csapattulajdonosa szerint Donoven remekül szerepelt a 2022-es idénynyitón, és biztos abban, ha nincs az a balszerencsés defekt, előrébb végez Kiskunlacházán. 

„Igazán kicsi hiányzott ahhoz, hogy Donoven a lehető legjobban kezdje el az idei bajnokságot, ám az ilyen gondok, mint egy defekt, sajnos mindig benne vannak a technikai sportban.

Az már most látszott, hogy remek formában van, és azt gondolom, az alap már megvan, és a mostani eredményre építve elérhetjük az év elején kitűzött céljainkat” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos. 

Friss