2024. április 25. 09:11

KezdőlapERCMekler hetedik, Magoss szuperrallyzott a historic Eb-n

Mekler hetedik, Magoss szuperrallyzott a historic Eb-n

-

A Perroud–Giraudet páros révén BMW győzelem született a historic rally Európa-bajnokság nyitófutamán a Costa Brava Rallyn. A magyar színeket képviselő Mekler–Meklerné páros az Eb értékelés hetedik helyére hozta a Lancia 037-est, míg a Magoss–Szabó kettős az első napon kiesett, így rally2-vel tudták csak befejezni a versenyt és az abszolút 26. helyen értek célba. 

Az első nap reggelén és másnap is az eső nehezítette a versenyzők dolgát a Costa Brava Rallyn, ahol ezúttal az E korcsoportba sorolt BMW M3-asok vitték a prímet. A belga Pascal Perroud és a francia navigátor legenda, Denis Giraudet által alkotott kettős gyakorlatilag rajt–cél győzelmet aratott a BMW M3 E30-cal.

Giraudet neve ismerős lehet a rally szurkolók számára, hiszen Juha Kankkunen és Didier Auriol mellett is nyert rally világbajnoki futamot, de többek között Oliver Solbergnek is olvasta már az itinert, meg még vagy két tucat ismert vb-sztárnak. Az Ewrc szerint a Costa Brava Rally volt a 419. versenye.

A második helyet szintén egy BMW M3 E30-cal versenyző páros, Jean-Francois Mourgues és Thierry Barjou szerezték meg, míg a harmadik helyen Lucky végzett, egy szintén navigátor legendával, Fabrizia Ponsszal és Lancia Delta Integrale 16V-vel.

Az első három mind E korcsoportos autóval indult, így egyben ez lett az 4. csoport végeredménye is.

Mekler László és Meklerné Mikó Edit a Girona környéki pályákon mutatta be a Lancia 037-esüket, amivel abszolútban hetedikek lettek, 4. korcsoportban hatodikok, míg az E6-os kategóriában másodikok.

Itt egyébként összesen három 037-es indult. A kategória győzelmet finn Ville Silvasti–Risto Pietilainen kettős szerezte meg, Meklerék lettek a másodikok, míg Edoardo Valente a negyedik.

Fotó: Magoss Péter

Szintén a 4. csoportban indult Magoss Péter és Szabó Bence a már jól ismert Subaru Legacy 4WD Turbóval. Ők az első nap végén estek ki és csak rally2-vel tudták folytatni a versenyt. A 4. csoportban 12., E4-ben pedig 8.-ok lettek.

A historic rally Európa-bajnokság második futama a Vltava Rally lesz, amelyet május 6–8-án rendeznek Csehországban.

A Costa Brava Rally teljes eredménylistája itt található.

Friss