2024. április 25. 03:17

KezdőlapNE VEDD ELKiss Norbi rallyautóba ül és legálisan is ugrathat

Kiss Norbi rallyautóba ül és legálisan is ugrathat

-

Szinte hihetetlen, de háromszoros kamion Európa-bajnok versenyzőnk, Kiss Norbi még soha életében nem ugratott versenyautóval, így nem is meglepő, hogy az április 18-i Legendák Tornáján ezt várja a legjobban. 

„Lesz az ugrató a pályán?“ – kérdezett vissza Kiss Norbi, miután elmondtam, milyen témában szeretnék vele beszélni. Lesz – válaszoltam. 

„Az jó! – csillant fel a szeme – A kamionnal mentem már a RabócsiRingen, a rally Eb prológján, de azzal nem ugrattam, a rallyautóval viszont végre kipróbálhatom. Még soha sem ugrattam versenyautóval.“

Ezen meglepődtem, de persze csak egy rally újságírónak lehet újdonság, hogy a pályaversenyeken nem ugrálnak az autókkal. 

„Legalábbis legálisan nem. Egyszer a SEAT Kupában, a PannóniaRingen a négyes kanyart átugrattam. Ott repültem rendesen, átcsúsztam a pálya másik felére. Még a leömlő is letört. Így már ugrattam, de legálisan még nem“ – nevet Norbi. 

Arról már többször mesélt a Rally Cafénak, hogy szereti a rallyt és hogy szívesen kipróbálná. 

„Kíváncsi vagyok rá, bár a RabócsiRingen inkább a pályaversenyzéshez leszünk közel, nem az erdőben kell menni. Talán tudom hasznosítani az Astra Kupa és a SEAT Kupa tapasztalatait, meglátjuk.“

Pályaversenyző révén, az ember azt gondolná, hogy a Legendák Tornája három járműve, a Renault Clio Rally5, a BMW driftautó és a gokart közül az utóbbi áll hozzá a legközelebb, de nem. 

„Eddig csak bérgokarttal mentem, versenygokarttal nem. Nem igazán az én műfajom. Nagy is vagyok hozzá és a bérgokartoknál nagyrészt gázelvétellel be tudsz kanyarodni, nem kell féktávot venni, pedig én pont azt szeretem a legjobban a versenyzésben.“

A driftről az jutott eszembe, hogy Norbi a versenykamionnal jókora fánkot rajzolt a Hungaroring egyes kanyarjába, úgyhogy talán a drift sem állt tőle olyan messze. 

„A kamion azért más, azzal könnyebben lehet driftelni. Tökölön vezettem már driftautót, csúsztam vele keresztbe, de az nem ugyanaz, mint amikor egy pályára kell ráillesztened az autót. 

Sok újdonság lesz számomra is, de ezek az autók is csak négy keréken gurulnak. Szeretem az autósport minden szakágát, úgyhogy örülök, hogy részt vehetek egy ilyen rendezvényen.“

A Legendák Tornájáról itt találtok még több információt, kedvezményes árú, elővételes jegyet pedig itt tudtok venni.

Friss