2022. november 26. 12:29
KezdőlapNE VEDD ELVogel Adriék győztek Csehországban

Vogel Adriék győztek Csehországban

-

Külföldön is megkezdte a szezont a Vogel Adrienn, Maricsek Miklós páros. A Roger Racing Team versenyzője és navigátora a 40. KOWAX Valašská Rally ValMezen a női kategóriában első, a kétkerékmeghajtásúak között pedig 24. indulóból a 12. helyen ért célba. 

 

- Hirdetés -

Gyorsan változó körülmények, extrém csúszós gyorsasági szakaszok, igazi cseh rali fogadta Vogel Adriennt és Maricsek Miklóst Valašskában. A magyar párosnak két nap alatt mindenféle időjárással volt dolga, de sem a havazás, sem a sártól síkos pályák nem fogtak ki rajtuk. 

 

- Hirdetés -
- Hirdetés -

“Életemben nem találkoztam még ilyen sáros, csúszós szakaszokkal, mint amilyeneken itt kellett mennünk. Durva kihívásokkal küzdöttünk meg, Miki nagyon sokat segített, folyamatosan lökdösött át a határaimon. Szombaton végig esőben mentünk, sokat is álltunk balesetek miatt, vasárnap aztán napsütésben kezdtünk, később volt hó és eső is, de tudtunk folyamatosan alkalmazkodni. A Roger Racing Team és az Orsák Rallysport most is fantasztikus autót adott alánk” – nyilatkozta Adrienn a verseny után. 

A tapasztalt versenyző, Maricsek Miklós navigátorként szintén teljesen új kihívásokkal találta szemben magát. “Új volt, hogy idegen pályákat kellett elmondanom, szükség volt a tempós beszédre, mert Adri iszonyú gyorsan ment. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen kemény versenyen vehettem részt Csehországban, ahol ennyire megbecsülik a ralit. Ezek a pályák szárazon is megpróbáltatást jelentenek, hát még így, esőben. Most már biztosan ki merem jelenteni, hogy navigálni nagyobb feladat egy sofőrnek, mint vezetni” – mondta a céldobogónál Maricsek Miklós. 

 

Vogel Adrienn és Maricsek Miklós legközelebb az április végi Dunakanyar Rally-n áll rajthoz. 

Friss