2024. április 19. 02:20

KezdőlapNE VEDD ELAz M-Sport meghívta Sergio Perezt a Finn Rallyra

Az M-Sport meghívta Sergio Perezt a Finn Rallyra

-

A Red Bull Forma–1-es csapata murvás videót tett közzé Sergio Perezzel, amely sokak fantáziáját megmozgatta, többek között az M-Sportét is, amely korábban Sebastian Vettelnek ajánlotta fel szolgálatait, ha rallyzni akarna. Most Sergio Perezt hívták meg a Finn Rallyra. 

Pár nappal ezelőtt került ki a Red Bull Motorsport oldalára az alábbi videó, amelyen Sergio Perez egy murvás szakaszon vezeti a Forma–1-es autót. Az energiaitalosoktól nem új az ilyen jellegű videó, hiszen jégen, sőt sípályán is láttuk már az F1-es autójukat. 

Az internet azonban rákattant a sztorira, a Ford rally világbajnoki programját vivő M-Sport azonnal reagált egy üzenettel, hogy Sergio, mit csinálsz a nyári szünetben? 

Az F1 nyári szünetében van ugyanis a Finn Rally. És ha már az M-Sportnak is a Red Bull a szponzora… 

Ráadásul egyéb szponzori/autógyártói érdekütközés sincs, tulajdonképpen csak Perez és a Red Bull közös döntésén múlna a dolog, hogy akarják-e vagy sem. 

A történet teljességgel képtelenség, de pont az ilyen ötletekből lesznek a meglepő húzások. Emlékezzünk csak vissza, hogy Felipe Massa 2009-es hungaroringi balesete után poénból kérdezték meg az akkor már visszavonult, Michael Schumachert, hogy beülne-e a Ferrariba. Akkor ez meghiúsult, mert a német éppen motorversenyzői balesetéből épült fel, de a vége, hogy a német 2010-ben visszatért a Mercedesszel. 

Vagyis, ha bármilyen képtelenséget soka hajtogatnak, akkor az mégis elindul a maga útján. 

Azt se felejtsük el, hogy láttunk már aktív Forma–1-es versenyzőt a Finn Rallyn rajthoz állni, amikor Kimi Räikkönen 2009-ben mindössze három rallyverseny tapasztalattal a háta mögött elindult a vb-futamon. 

Igaz, ő akkor Ferrari pilóta volt. De ha a Ferrarinak sikerült, akkor talán a Red Bullnak is összejöhet. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss