2024. április 25. 05:40

KezdőlapNE VEDD ELVáltozott a Legendák Tornájának autója

Változott a Legendák Tornájának autója

-

Az eredeti tervekkel ellentétben nem Renault Clio Rally5-össel, hanem a rallycross pályákról is ismert Suzuki RX hibriddel mérheti össze tudását húsvéthétfőn a Legendák Tornája 18 fős mezőnye. Rabócsi Tibor, rendező szerint nagy az érdeklődés, a jótékonysági akcióban összegyűlt pénzt ukrajnai menekült gyerekek étkeztetésére és nyári táboroztatására fordítják és minden szurkoló készüljön, mert lesz külön közönségtalálkozó is. 

Az eredeti tervek szerint Renault Clio Rally5-össel drift BMW-vel és gokarttal mérte volna össze tudását a Legendák Tornájára meghívott 18 versenyző. Azonban a rallyautóból, rallycrossautó lett. 

„A Takács Motorsporttól szerettünk volna bérelni három Renault Clio Rally5-öt, de jelenleg csak két autó áll rendelkezésükre – mondta Rabócsi Tibor, a Legendák Tornája rendezője. – Attila mindent elkövetett, még egy autó bérlésében is próbált segíteni, de túl bonyolult lett volna. Két autóval pedig nem mertünk nekivágni a rendezvénynek. Ezért a B tervhez folyamodtunk és Suzuki RX hibridekkel mérkőzhetnek meg a versenyzők. 

Ezek közel kétszáz lóerős hibridhajtással szerelt négykerék-hajtású autók, amelyből hat teljesen egyforma fog rendelkezésünkre állni.“

Rabócsi azt is megerősítette, hogy gokart, drift és rally – illetve talán most már rallycross a helyes kifejezést – lesz a sorrend. A legjobb nyolcba és a legjobb négybe jutás során is. Eddig mindenki csak az idő – illetve a drift esetében a pontozóbírók – ellen fog versenyezni. 

A legjobb négyben már csak a Suzukik maradnak, amivel egyenes ági kiesés lesz. 

Fotó: RabócsiRing

A Legendák Tornája alapvetően jótékonysági rendezvény, és az is eldőlt, hogy mire fordítják a befolyt összeget. 

„A RabócsiRing Kft nevében két millió forintot ajánlunk fel, amelyhez a versenyzők és a szurkolók is csatlakozhatnak. A befolyt összeget egyenlő arányban két, szerintem nagyon nemes cél támogatására fordítjuk. 

Az egyik felét a Munkácsi Egyházközösség kapja, amely az ottani menekült gyerekek étkeztetésére fordítja. A másik felét a Máriapócsi Gyermekekért Alapítvány fogja felhasználni arra, hogy a Füzérradványban lévő önkormányzati üdülőben ukrajnai gyerekeknek szervezzenek nyári táborozását. 

Magára a Legendák Tornájára is vendégül látunk száz ukrajnai menekült gyereket és fiatalt, akik jelenleg a mátészalkai kollégiumban vannak elszállásolva. Ezzel is szeretnénk egy kis örömet okozni nekik ebben a nem könnyű helyzetben. 

Fotó: RabócsiRing

A jótékonysági akcióhoz bárki csatlakozhat akár a helyszínen, akár bankszámla számra utalva. Szeretnénk pontosan lekövetni a pénz felhasználását, amiről természetesen tájékoztatjuk a szurkolókat is.“

A rendezvényre nagy az érdeklődés, de Rabócsi felhívta a szurkolók figyelmét, hogy senki se hagyja otthon azt a tárgyat, amelyet a 18 legendával alá szeretne íratni.

Fontos része a Legendák Tornájának a közönségtalálkozó, amit a 18-as selejtező után tartunk. Itt alkalom nyílik rá, hogy minden versenyzővel személyesen is találkozhassanak a szurkolók. Mindenkit szeretettel várunk.“

Elővételes jegyek itt kaphatók: 
Belépés 3 éves kor alatt díjmentes!
Gyerek belépő: 3-12 éves korig 2500 Ft
Felnőtt belépő: 12 év felett 4500 Ft 

Friss