2024. április 25. 21:25

KezdőlapNE VEDD ELLegendák Tornája: Kiss Norbi a gokarttal, Benik az RX-szel volt a leggyorsabb

Legendák Tornája: Kiss Norbi a gokarttal, Benik az RX-szel volt a leggyorsabb

-

A háromszoros kamion Európa-bajnok, Kiss Norbert volt a legjobb a Legendák Tornája 18-as selejtezőjén. A gokartot megnyerte, dirftautóval második lett, míg az RX autóval az ötödik helyet szerezte meg, így összesen 49 ponttal, elsőként jutott a legjobb nyolc közé, ahol Benik Balázs, Talmácsi Gábor, Turán Frigyes, Csomós Mixi, Kancsár Ferenc, Hadik András és Turi Tamás lesz az ellenfele. 

Jó hangulatban, minimális hóeséssel és egy kicsit több napsütéssel vette kezdetét a Legendák Tornája húsvéthétfőn a RabócsiRingen.

A 18 legendának nem kis feladattal kellett megküzdenie. A gokart még csak-csak ment mindenkinek, de a hibrid Suzuki rallycross autó és a drift BMW is alaposan próbára tette a versenyzőket.

Fotó: Gyenes Attila // RabócsiRing

A négykerék-hajtású Suzukinál az orrtolás és a keresztbe csúszás közti átmenet megtalálása volt a legnehezebb feladat, míg a drift BMW-vel a legtöbb nem drifternek szinte meg kellett erőszakolni magát, hogy a keresztbe induló autót ne akarják megfogni.

A depóban szinte csak vigyorgó arcokat lehetett látni, akik széles mozdulattal mesélték, hogyan forogtak meg, hogy mennyire keresgélték a H-váltót, de akadt olyan versenyző is, aki bevallotta, nem jó lábbal fékezett.

„Írhatom azt, hogy sokat bénáztak a versenyzők?” – kérdeztem Hadik Andrástól, aki éppen a driftes élményeit próbálta megemészteni. „Írhatod, persze – mondta elgondolkozva, majd nevetve hozzátette: – És igaz is.”

Sokan tippeltek arra, hogy az egyes szakágak képviselői lesznek előnyben, de ez már az első pillanatban megdőlt.

Fotó: Gyenes Attila // RabócsiRing

A hibrid rallycross Suzukival Benik Balázs volt a leggyorsabb, Turán Frigyes előtt. Némi meglepetésre a gyorsasági motoros világbajnok, Talmácsi Gábor érte el a harmadik időt, aki mögött Csomós Mixi, Kiss Norbert, Szabó Krisztián, Turi Tamás és Asi volt a sorrend.

Bár első ránézésre a gokartnak kicsit nagy volt a RabócsiRing, a versenyzők ezt cáfolták, és szinte mindenki úgy nyilatkozott, hogy igen élvezetes volt menni vele.

Gokarttal a legjobb időt a háromszoros kamion Európa-bajnok Kiss Norbert érte el, megelőzve Turán Frigyest, míg a kétszeres Rotax Max gokart világbajnok, Kancsár Ferenc lett a harmadik. Őket követte az egykori gokartos Benik Balázs, Talmácsi Gábor, Szabó Krisztián, ifj. Kiss László és Kiss Pál Tamás.

A drift még érdekesebb eredményt hozott, főleg azután, hogy Piskolty Kevin a saját szakágában hibázott és megforgott. A pontozóbírók szerint a drifter Grózinger Zsolt volt a legjobb, a második helyen pedig Kiss Norbi végzett, de a meglepetések sora folytatódott: Csomós Mixi, Kancsár Ferenc, Benik Balázs és Talmácsi Gábor volt a további sorrend.

Miután a tesztek némi csúszással értek véget, a 18-as selejtező után a legjobb nyolc között már csak az RX autókkal mérkőznek meg egymással a versenyzők.

A 18-as selejtező teljes eredménylistája itt található.

 

Friss