2024. április 26. 08:32

KezdőlapNE VEDD ELDobogós helyen végeztek Bátyiék a Ladával

Dobogós helyen végeztek Bátyiék a Ladával

-

Tavaly egy Citroennel mentek utoljára a Bátyiék, most viszont újra a Ladával rótták a köröket beugrós navigátorával, Bacsik Rolanddal… Cereden – áll a csapat közleményében.

A hétvégi futam volt az első idén részetekre?

– Igen, így van, Cereden mérettettük meg magunkat először ebben az évben, és már nagyon vártuk, hogy autóba ülhessünk, mert tavaly óta elég sok idő eltelt. Sokat dolgozunk… és próbáljuk megtalálni a helyes irányt az autósportban, mert ahol szívesen mennénk, oda azért még több fejlesztés kellene a Ladán, és vannak pályák, amiket már mi nőttünk ki. Új élményekre vágyunk, mint most a ceredi viadal. 

Tavaly mentetek a Citroennel, de akkor állandóra marad a Lada?

– Igen, megleptük magunkat az előző évben, hogy valóra váltsuk az elsőkerekes álmainkat, ami végül jól sikerült és szuperül éreztük magunkat. Viszont az állandó csatákhoz kézenfekvő a saját versenyautó, így továbbra is a Ladával autózunk, ami nem zárja ki, hogy a későbbiekben más autót újra kipróbáljunk, de most marad a régi felállás minden tekintetben. 

Volt valami fejlesztés a kocsin az uborkaszezon alatt?

– Természetesen, mint minden évben megkapta a verda a nagy revíziót, és még a motor, futómű kapott nagyobb hangsúlyt, persze a szokásos olajcsere, valamint egyéb teendők és finomítgatások mellett. Illetve szervóval bővült, ami eddig nekem nem volt, most viszont bekerült az is végre. Nagyon nagy dolgok nem történtek, kopóalkatrészek cserélődtek, persze lehetne még sok mindent fejleszteni, de ahol mi tervezünk jelenleg versenyezni, oda ez is elég bőven. A későbbiekben pedig meglátjuk, mi az utunk.

R-Cup – Cered / Lada GrA. 3. helyen végeztetek így elsőre, nagy az öröm?

– Jó érzés volt újra versenyezni és eredményt elérni, de mégis kicsit szomorú vagyok, mert meg lehetett volna csípni a második helyet is. Az első gyorsaságin sajnos hibáztam, aminek köszönhetően 1,5 másodperccel lettünk harmadikak, ezért is gondolom, hogy meglett volna a dobogó második foka, de így alakult. Elváltottam… és rosszul jött ki egy kanyarkombináció, ami megpecsételte az egész napot. Az első kör egyébként is tapogatózósra sikeredett, mert eddig soha nem versenyeztem közúton. A második körtől kezdtük élvezni… és tök jó napot zártunk összességében. 

Eddig FRT-n csapattátok, most R-Cup Challenge, csak az elnevezés más?

– Igazából hasonló, mert az R-Cup is csinál Kiskunlacházán versenyeket, ahol már sokat mentünk, de nem szeretnék repterezni és gumit kerülgetni. Augusztusban lesz ugyanitt Cereden, oda biztos megyünk, közte pedig Kunmadaras és Rábaring szerepel még a terveim között. Olyan csatákra vágyunk már, ahol a navigátor is szerepet kap a pilóta mellett, és mindketten még jobban élvezhetjük a viadalokat. 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Bitto Zsolt

Friss