2024. április 24. 11:27

KezdőlapNE VEDD ELOgier megszerezte első WEC pontjait

Ogier megszerezte első WEC pontjait

-

Az LP2-es kategóriában a nyolcadik helyén végzett a Richard Mille Racing Team 1-es rajtszámú autója az endurance világbajnokság második futamán, a Spái 6 óráson. Ezzel a Sébastien Ogier/Lilou Wadoux/Charles Milesi trió megszerezte idei első vb-pontjai. 

A nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier idén váltott az endurance világbajnokság LMP2-es kategóriájára, hogy kellő tapasztalatot szerezzen ahhoz, hogy a jövőben a Le Mans-i 24 órás győzelméért is versenybe szállhasson. A Richard Mille Racing Team színeiben a szezonnyitó Sebringi 1000 mérföldesen a 15. helyet szerezték meg, most azonban jelentősen léptek előre és nyolcadiknak futottak be.

„Érdekes verseny volt, és van némi pozitívuma, amire lehet építeni – mondta Ogier. – A körülmények nagyon nehezek voltak, minden körömet vizes pályán tettem meg, néha szakadó esőben. Ennek ellenére sikerült jó időket futnom.

Néhány apró hibát is elkövettem, de azt hiszem, ez is a tanulás része. A legfontosabb az volt, hogy célba érjek. Mindannyiunknak sikerült fontos tapasztalatot szereznünk Le Mans előtt. És megszereztük az első pontjainkat is a kategóriában!”

A trió, a Spában szerzett 4 pontjával az LMP2-es bajnokság 12. helyén áll.

A verseny érdekessége volt, hogy Ogier-t a 2013-as WRC2-es világbajnok, Robert Kubica győzte le, aki Louis Deletraz és Lorenzo Colombo társaként a Prema Orlen Team színeiben szerezte meg az LMP2 hetedik helyét.

Az LMP2 kategóriát a WRT csapata nyerte Sean Gelael/Robin Frijns/René Rast versenyzőhármassal, akik a bajnokságban is az élen állnak.

Az endurance világbajnokság következő futam a Le Mans-i 24 órás lesz június 11–12-e között. Sébastien Ogier-t pedig legközelebb a Portugál Rallyn láthatjuk versenyezni május 19–22-e között a Toyota GR Yaris Rally1 volánja mögött.

Friss