2024. március 28. 15:20

KezdőlapNE VEDD ELHertlik Donoven: a fájdalmak ellenére negyedik hely! 

Hertlik Donoven: a fájdalmak ellenére negyedik hely! 

-

Kőkemény felkészülést követően nagyon várta a Kaposváron rendezett enduro magyar bajnoki viadalát Hertlik Donoven. Az endurocrossban háromszoros magyar bajnok motoros számára sajnos megint nem sikerült problémamentesen letudni a kétnapos viadalt, ugyanis szombaton hatalmasat bukott, ám a nagy fájdalmak mellett is sikerült a negyedik helyen végeznie.

Noha a sok balszerencse és technikai gond mellett eddig remekel Hertlik Donoven az idei endurocross bajnoki szezonban – több dobogós helyével versenyben van az összetett bajnoki címért a királykategóriában –, úgy tűnik, az enduróban aztán tényleg elpártolt tőle a szerencse. Előbb Tamásiban rendezett enduro Európa-bajnoki futamon esett ki nagyon bíztató kezdetet követően, most pedig a kaposvári versenyen esett hatalmasat, és a vállában érzett hatalmas fájdalmak ellenére is a negyedik helyet sikerült megszereznie.

Az enduro számomra még kissé új dolog, hiszen ez volt a második versenyem ebben a szakágban. Sokat kell még tanulnom, ráadásul itt nincsen felvezető, kör csak gyalog lehet bejárni a pályát. Az első napon igyekeztem biztonságosan tempót motorozni, hiszen az első két körig nagyban ismeretlen a pálya… Ám a balszerencse ismét nem került el, és a második körben nagy sebességnél nagyot estem egy törmelékkel felszórt részen. Ugyan gyorsan felálltam és végül a negyedik helyen zártam a napot, de másnap reggel aztán hatalmas fájdalmat éreztem a vállamban és a jobb hüvelykujjam teljesen bedagadt, szinte mozgatni sem tudtam, ám beöltöztem, és megpróbáltam a dobogóra felkapaszkodni. Miután a fájós kezem miatt megint hibáztam, így mindössze annyit értem el, hogy a negyedik pozíciómat sikerült megtartanom. Sajnálom, mert úgy érzem, ezúttal jobb eredményt érhettem volna el. Rengeteg még ebben a szakágban a tanulnivalóm, dolgozom tovább – állította Donoven.

A Korda Racing csapattulajdonosa szerint versenyzőjének úgy tűnik, a hátizsákjához nőtt a balszerencséje, és amikor meghallotta az újabb problémát, csak annyit mondott, egyszer minden sorozat véget ér. A rossz is.

„Ha valaki az év elején azt mondja, hogy éppen Donoven lesz az a csapatból, akit a balszerencse egyszerűen nem akar elengedni, egyszerűen nem hittem volna el. Most már látom, kár volt ezt hinnem. De előre nézünk, és aki látja őt készülni, edzeni és a pechsorozata ellenére ilyen jól szerepelni, az pontosan tudja, fog ő még boldogan integetni a dobogó tetejéről” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

B. Molnár László


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss