2024. április 20. 02:26

KezdőlapNE VEDD ELOsváth: A gyűjtőben kaptunk büntetést

Osváth: A gyűjtőben kaptunk büntetést

-

Az abszolút második és a Mitropa Kupa első helyén végzett az Osváth Péter – Papp Tamás kettős az Opatija Rally-n. A rutinos pilóta rengeteg új impulzussal gazdagodott a horvátországi futamon, így volt mit felidéznie a verseny után.

Ugyan Peti jó 25 éve koptatja a versenypályákat, de ez idő alatt csak kilenc külföldi futamon indult, legutóbb épp hat éve, így nyugodtan mondhatjuk, hogy sok minden az újdonság erejével hatott rá Horvátországban.

„Új környezetben mentünk, emiatt minden kicsit más volt. Az aszfalt egy picit fehérebb, szakadékok az egyik oldalon, sziklák a másikon. Végre itinert kell írni! Most kiderült, hogy ha az ember ugyan ott megy, ugyan azt csinálja, az teljesen más, mint idegen környezetben, azt itt nem teheted meg, mint otthon. Felírtuk a pályákat szárazon, majd leesett az eső, emiatt átírtuk az itinert, mert a fehér aszfalt iszonyat csúszott. A versenyen az első gyors picit nedves volt. A másodiktól a negyedik szakaszig viszont teljesen száraz volt minden, emiatt a legelső itiner kellett volna a versenyre. Lehet, hogy hatalmas tapasztalatom van, de az eső idegen környezetben engem is teljesen megingatott, hogy most akkor elmegy-e padlón, vagy vissza kell venni az adott részeken. A közmondás, hogy jó pap is holtig tanul, ebben az esetben is igaznak bizonyult. Valójában ez a ralizás! Ha önkritikus vagyok, akkor azt kell mondjam, hogy azt a szintet kellett volna hoznunk, amit Simon Wagner nyújtott.”

„Nagyon tetszett a verseny, a pályák, a környezet, de a Zagyvaróna – Cered van olyan jó gyorsasági, mint a horvátok, csak itthon nincs tengerpart. Ez egy adottság. Azt hozzá kell tenni, hogy baromi laza volt minden. Nem kellett felöltözni a rajtceremóniára, azon az etapútvonalon mentünk vissza a Parc Fermébe, ahol akartunk. Végül egy gyűjtővel megbüntettek minket és Maticsékat, mondjuk azt nem tudom, hogy miért, mert az egyikünknek várható rajtideje volt, a másiknak meg fix. Mi ott voltunk a megfelelő helyen és időben, miközben nem volt ott senki, aki beírja az időnket. Ez azért jelentősen ront az összképen. A mi esetünkben ez nem változtatott az eredményen, szemben Miskáékkal, de úgy kaptunk büntetést 5 perc késésért, hogy ott voltunk időben. Nem is értem.”

„A második helyről és a Mitropa győzelemről annyit hadd mondjak el, hogy ez nem az a verseny, mint Magyarországon, ahol azért bele kell feszülni rendesen. Nyomni kellett a VFTS-nek, a Mitsubishinek és jó párszor az R5-nek is, de Opatijában azért volt benne tartalék. Azt beszéltük Tomival, hogy közepesen húzósan mentünk, komolyabb kaland nélkül. Ezzel együtt kedvet kaptunk, úgyhogy elmegyünk Szlovéniába, a Rally Velenjere, majd a Mecseken és Veszprémben is láthatnak minket a szurkolók!”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss