2022. december 05. 21:55
KezdőlapNE VEDD ELOsváth: A gyűjtőben kaptunk büntetést

Osváth: A gyűjtőben kaptunk büntetést

-

- Hirdetés -

Az abszolút második és a Mitropa Kupa első helyén végzett az Osváth Péter – Papp Tamás kettős az Opatija Rally-n. A rutinos pilóta rengeteg új impulzussal gazdagodott a horvátországi futamon, így volt mit felidéznie a verseny után.

Ugyan Peti jó 25 éve koptatja a versenypályákat, de ez idő alatt csak kilenc külföldi futamon indult, legutóbb épp hat éve, így nyugodtan mondhatjuk, hogy sok minden az újdonság erejével hatott rá Horvátországban.

- Hirdetés -

„Új környezetben mentünk, emiatt minden kicsit más volt. Az aszfalt egy picit fehérebb, szakadékok az egyik oldalon, sziklák a másikon. Végre itinert kell írni! Most kiderült, hogy ha az ember ugyan ott megy, ugyan azt csinálja, az teljesen más, mint idegen környezetben, azt itt nem teheted meg, mint otthon. Felírtuk a pályákat szárazon, majd leesett az eső, emiatt átírtuk az itinert, mert a fehér aszfalt iszonyat csúszott. A versenyen az első gyors picit nedves volt. A másodiktól a negyedik szakaszig viszont teljesen száraz volt minden, emiatt a legelső itiner kellett volna a versenyre. Lehet, hogy hatalmas tapasztalatom van, de az eső idegen környezetben engem is teljesen megingatott, hogy most akkor elmegy-e padlón, vagy vissza kell venni az adott részeken. A közmondás, hogy jó pap is holtig tanul, ebben az esetben is igaznak bizonyult. Valójában ez a ralizás! Ha önkritikus vagyok, akkor azt kell mondjam, hogy azt a szintet kellett volna hoznunk, amit Simon Wagner nyújtott.”

„Nagyon tetszett a verseny, a pályák, a környezet, de a Zagyvaróna – Cered van olyan jó gyorsasági, mint a horvátok, csak itthon nincs tengerpart. Ez egy adottság. Azt hozzá kell tenni, hogy baromi laza volt minden. Nem kellett felöltözni a rajtceremóniára, azon az etapútvonalon mentünk vissza a Parc Fermébe, ahol akartunk. Végül egy gyűjtővel megbüntettek minket és Maticsékat, mondjuk azt nem tudom, hogy miért, mert az egyikünknek várható rajtideje volt, a másiknak meg fix. Mi ott voltunk a megfelelő helyen és időben, miközben nem volt ott senki, aki beírja az időnket. Ez azért jelentősen ront az összképen. A mi esetünkben ez nem változtatott az eredményen, szemben Miskáékkal, de úgy kaptunk büntetést 5 perc késésért, hogy ott voltunk időben. Nem is értem.”

- Hirdetés -
- Hirdetés -

„A második helyről és a Mitropa győzelemről annyit hadd mondjak el, hogy ez nem az a verseny, mint Magyarországon, ahol azért bele kell feszülni rendesen. Nyomni kellett a VFTS-nek, a Mitsubishinek és jó párszor az R5-nek is, de Opatijában azért volt benne tartalék. Azt beszéltük Tomival, hogy közepesen húzósan mentünk, komolyabb kaland nélkül. Ezzel együtt kedvet kaptunk, úgyhogy elmegyünk Szlovéniába, a Rally Velenjere, majd a Mecseken és Veszprémben is láthatnak minket a szurkolók!”

Friss