back to top
2024. május 30. 04:48

KezdőlapNE VEDD ELEgy különleges helyszín következik a Gender Racing Team számára

Egy különleges helyszín következik a Gender Racing Team számára

-

Egy igazi motorsport szentély vár a Gender Racing Teamre a hétvégén Spielbergben a Red Bull Ringen, ahol az FIA CEZ Zone Trophy, az ESET Kupa, a Drexler Formel Cup és az MNASZ Autós Gyorsasági OB következő bajnoki fordulóját rendezik Ausztriában.

Az utóbbi évben sajnos áldozatául esett a járványhelyzetnek ez a mindig, mindenki által nagyon várt csodálatos és különleges versenyhelyszín, de most egy új rendezővel és ismét óriási mezőnnyel kerül lebonyolításra az osztrák bajnoki forduló. A Gender Racing is minden évben nagyon várja, hogy a sógorok energiaital moguljának a pályájára érkezhessen, ebbe a technikaisport által vastagon átitatott varázslatos környezetbe. A kissé felemásra sikerült Hungaroringi évadnyitó után a technikailag felfrissített és szinte laboratóriumi körülmények között letesztelt Forma-3-as Dallara-val áll ismét rajthoz a csapat, természetesen Szabó Nikolas-al a volánja mögött. Versenyzőnk jó emlékekkel tér vissza az osztrák pályára, ahol legutóbb dobogóra is állhatott, amikor az MNASZ Formula Renault bajnoki címéért küzdött 2019-ben. A különleges kihívásokat kínáló pálya a Forma-3-assal még izgalmasabb lesz számára. A pár év kihagyás áthidalásában talán az nyújt majd neki némi szakmai segítséget, hogy közben szimulátoron már sok kört és több versenyt is teljesített ezen a pályán a virtuális autósport világban. Külön érdekesség, hogy a Red Bull Ringen ismét nem akármilyen versenygépekkel oszthatja meg a legendás pályát, hiszen az ESET és a Drexler Formel Cup, valamint a FIA CEZ formula autós mezőnye mellett – természetesen külön lebonyolításban – a BOSS GP bajnoki sorozatának is fordulója lesz a hétvégi rendezvény. Ebben a korai kilencvenes és kétezres évek Formula 1-es, F3000-es, GP2-es versenyautói vesznek részt, néhány tengerentúlról származó IndyCar géppel is megspékelt szintén népes mezőnyben! Ez mindig igazi különleges csemege az autósport rajongóknak.

A csapatfőnök Gender Tamás is nagyon bizakodva tekint az osztrák versenyhétvége elé:

„ A szívünkhöz legközelebb álló Hungaroringen kívül talán tényleg ez a legcsodálatosabb, legkülönlegesebb versenyhelyszín, ahová rendszeresen eljutunk a csapattal. A Red Bull Ring-nek tényleg különleges hangulata van, ami abból is látszik, hogy itt mindig, minden kategória a legnépesebb mezőnyt vonultatja fel minden évben! Ezt talán most még tovább fokozta, hogy tavaly sajnos kimaradt ez a helyszín a járványhelyzet miatt! A csapat nagyon motiváltan várja a versenyt, Nikolas rendelkezik már némi pályaismerettel a korábbi évekből és bízunk benne, hogy most az F3-as volánja mögött még jobban fekszik majd neki a pálya és ismét dobogóra állhat, vagy akár futamgyőzelemért is harcban lehet a hétvégén!”

A hétvége programjában szokás szerint pénteken a szabadedzések és az időmérő edzések egyrésze zajlik majd, míg szombaton és vasárnap délelőtt időmérő, délután pedig a versenyfutamok kerülnek lebonyolításra. Ráadásul információink szerint a versenyhétvége ingyenes látogatható majd, így ezért is nagyon szívesen és szeretettel lát minden autósport rajongót a helyszínen is a Gender Racing csapata.

– Gender Racing Team –

Friss