2024. április 24. 07:35

KezdőlapNE VEDD ELNem hiszitek el, kinek tetszik az elektromos versenyautó

Nem hiszitek el, kinek tetszik az elektromos versenyautó

-

Egyre több versenyző csatlakozik az elektromos versenyautó iránt rajongók táborához. Michelisz Norbert korábban úgy nyilatkozott a Rallycafe.hu-nak, hogy szerinte nagyon jó a Hyundai elektromos Veloster N ETCR-je. Most a Hyundai gyári rallyversenyzője, Thierry Neuville is kipróbálhatta az autót és el volt tőle ájulva. 

Ahogy korábban megírtuk, Michelisz Norbert és Thierry Neuville a belgiumi Zolderben cserélt versenyautót. Míg Norbi a i20 N Rally1-et próbálhatta ki, Neuville a Veloster N ETCR volánja mögé ülhetett.

„Micsoda nagyszerű élmény! – mondta Neuville. – Ez volt az első alkalom, hogy elektromos versenyautót vezettem, és teljesen más volt, mint bármi, amit eddig csináltam. Az 500 kW-os teljesítmény azonnali és nagyon agresszív volt.

Jó volt vezetni, de be kell vallanom, nem voltam hozzászokva, hogy nincs motorzaj és váltóhang. Meg kellett értenem, mert általában a váltóval fékezünk, itt pedig csak lábbal lehet.

De azért élveztem. Korábban is részt vettem már TCR versenyeken, de lehet, hogy a jövőben egy elektromos versenyen is indulok.”

A Hyundai Motorsport megbízott csapatvezetője, Julien Moncet is az elektromos versenyautó fontosságáról, illetve a két bajnokság közti átmenetről beszélt.

„A zolderi bemutatóversenyünk tökéletes alkalom volt számunkra, hogy bemutassuk mindazt, amit a Hyundai Motorsport és a Hyundai nagyteljesítményű N márkája képvisel: innovatív autós technológia, csapatmunka, szórakozás és izgalom.

Csodálatos volt látni a Hyundai i20 N Rally1 hibrid autónkat a pályán a Veloster N ETCR mellett. Egyértelmű volt, hogy Thierry és Norbert nagyon élvezték a volán mögött, tippeket osztottak meg egymással és összehasonlították a két autót.

Mindig jó hallani más bajnokságok versenyzőinek véleményét, hiszen közösen az a küldetésünk, hogy a motorsporton keresztül segítsünk pozitívan befolyásolni az autófejlesztés irányát, ahogyan az elektromos jövő felé haladunk.

Az ehhez hasonló aktiválási lehetőségek hatékony módja annak, hogy megmutassuk az elektromos és hibrid motorsport izgalmát.”

Friss