vasárnap, augusztus 14, 2022
KezdőlapNE VEDD ELNem hiszitek el, kinek tetszik az elektromos versenyautó

Nem hiszitek el, kinek tetszik az elektromos versenyautó

-

- Hirdetés -

Egyre több versenyző csatlakozik az elektromos versenyautó iránt rajongók táborához. Michelisz Norbert korábban úgy nyilatkozott a Rallycafe.hu-nak, hogy szerinte nagyon jó a Hyundai elektromos Veloster N ETCR-je. Most a Hyundai gyári rallyversenyzője, Thierry Neuville is kipróbálhatta az autót és el volt tőle ájulva. 

Ahogy korábban megírtuk, Michelisz Norbert és Thierry Neuville a belgiumi Zolderben cserélt versenyautót. Míg Norbi a i20 N Rally1-et próbálhatta ki, Neuville a Veloster N ETCR volánja mögé ülhetett.

- Hirdetés -

“Micsoda nagyszerű élmény! – mondta Neuville. – Ez volt az első alkalom, hogy elektromos versenyautót vezettem, és teljesen más volt, mint bármi, amit eddig csináltam. Az 500 kW-os teljesítmény azonnali és nagyon agresszív volt.

Jó volt vezetni, de be kell vallanom, nem voltam hozzászokva, hogy nincs motorzaj és váltóhang. Meg kellett értenem, mert általában a váltóval fékezünk, itt pedig csak lábbal lehet.

- Hirdetés -

De azért élveztem. Korábban is részt vettem már TCR versenyeken, de lehet, hogy a jövőben egy elektromos versenyen is indulok.”

A Hyundai Motorsport megbízott csapatvezetője, Julien Moncet is az elektromos versenyautó fontosságáról, illetve a két bajnokság közti átmenetről beszélt.

“A zolderi bemutatóversenyünk tökéletes alkalom volt számunkra, hogy bemutassuk mindazt, amit a Hyundai Motorsport és a Hyundai nagyteljesítményű N márkája képvisel: innovatív autós technológia, csapatmunka, szórakozás és izgalom.

Csodálatos volt látni a Hyundai i20 N Rally1 hibrid autónkat a pályán a Veloster N ETCR mellett. Egyértelmű volt, hogy Thierry és Norbert nagyon élvezték a volán mögött, tippeket osztottak meg egymással és összehasonlították a két autót.

Mindig jó hallani más bajnokságok versenyzőinek véleményét, hiszen közösen az a küldetésünk, hogy a motorsporton keresztül segítsünk pozitívan befolyásolni az autófejlesztés irányát, ahogyan az elektromos jövő felé haladunk.

Az ehhez hasonló aktiválási lehetőségek hatékony módja annak, hogy megmutassuk az elektromos és hibrid motorsport izgalmát.”

- Hirdetés -

Friss