2024. április 20. 13:37

KezdőlapNE VEDD ELLatvala még mindig gyors - friss belső felvétel a Celicából

Latvala még mindig gyors – friss belső felvétel a Celicából

-

A Toyota csapatvezetője Jari-Matti Latvala mi mással kapcsolódna ki mint rallyval. A 18 WRC futamon győztes finn az első nap után vezet a Lahti Historic Rallyn.

Ötödik versenyén indul ebben az évben Latvala, márciusban a TGS Rallyn nyerni is tudott. Most is jó úton van a győzelem felé, az első nap összes gyorsaságiját megnyerte, és az utolsó szakaszon kapott egyperces büntetéssel együtt is 38 másodperccel vezeti a versenyt.

A négyes gyorsasági így nézett ki belülről:

Az autó is érdekes amivel Latvala indul. A családi tulajdonban levő Celica kétszer is járt Magyarországon, édesapja, Jari Latvala 2018-ban és 2019-ben is indult a Mecseken, igaz célba érni egyik évben sem tudott.

A Lahti Historic Rallyn együtt indul apa és fia, az idősebb Latvala hetedik az első nap után.

A versenyen indult Sami Pajari is. A tavalyi JWRC bajnok egy piros Ford Escort RS 1800 MkII-vel állt rajthoz. Az összetettben az ötödik helyen áll, a D3 kategóriát viszont vezeti.

Jari-Matti Latvala
foto: Jari-Matti Latvala

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss