hétfő, szeptember 26, 2022
KezdőlapNE VEDD ELOsváth Péter a ZEG Rally Showról: Egy igazi shownak így kell kinéznie!

Osváth Péter a ZEG Rally Showról: Egy igazi shownak így kell kinéznie!

-

- Hirdetés -

Teljes mértékig elégedett volt a 2. ZEG Rally Show végén Osváth Péter. A jobb oldalon ülők széles mosollyal szálltak ki a Skoda Fabia Rally2 EVO-ból, a balatonfüredi pilóta is kellemesen érezte magát, és igyekezett a lehető legtöbbet kihozni a murva szettes kompozícióból, jövőre pedig jöhet az aszfalt specifikáció.

„Mielőtt rátérnénk a derbire, az első és legfontosabb: Isten hozott Beni! Ha már elég nagy leszel, bérelt helyed van a jobb oldalon!” – vág rögtön a közepébe Osi. Persze addig még el kell telnie pár évnek, de mivel anya és apa is profi navigátorok, az utánpótlás biztosított az Osváth Racingnél.

- Hirdetés -

„Rendben ment minden, de nem murva szett kellett volna, hanem aszfalt, mert a két új pálya igazi raligyorsasági volt. Plusz a ZalaZONE-on belül az egyik szakasz rettenetesen széles volt, ott murva kerékkel lehetetlen volt gyorsan keresztbe menni. A hosszú, nyújtott kanyarokban nem úgy úszott az autó, ahogy jól esik, hanem tolta az elejét. Azt mondták a srácok, hogy az aszfalt gumival is ez volt a helyzet, akkor képzeljétek el, hogy a murvással milyen lassan mentünk. A SmartCity és a városi szakasz viszont rendben volt murvással is, de száz szónak is egy a vége, aszfalt beállítással lett volna igazán jó ez a verseny.”

Minden körben más ült Osi mellett, összesen hatan tapasztalhatták, hogy milyen belülről a Fabia Rally2 EVO.

- Hirdetés -

„Partnereket és barátokat autóztattam, jól éreztük magunkat, sok néző volt a pályák szélén, a rendezvény előtt pedig le a kalappal. Amikor elmész egy ilyen komplexumba, eleve leesik az állad, de ha megfelelően is használják az infrastruktúráját, akkor lesz százszázalékos az egész és itt pontosan ez történt. A célceremónia bent volt a belvárosban, a macskaköves sétáló utca közepén. A dobogó, a kivetítő, a világítás, mind-mind a show része és így lehet eladni egy ilyen rendezvényt, azaz, ennek a „cirkusznak” így kell kinéznie.”

Az Oroszlány Rally kimarad csapat programjából, de ősszel biztosan láthatjuk majd még a kék-fehér Skodát.

„Kicsit meg kell újulni, de szeptemberben visszatérünk. Elmegyek megnézem a Barum Rallye-t, aztán a Kumrovec, Mediterrán, Nova Gorica Rally-k közül választunk egyet. A két külföldi futamról csak jókat hallottam, Pécsen pedig Árpádtető is szerepel a programban, így ezeken gondolkozom, és ami még biztos, az a Mikulás Rallye decemberben.”

ZEG Rally Show
foto: ZEG Rally Show/MK Racing Photography
- Hirdetés -

Friss