2024. április 19. 14:44

KezdőlapNE VEDD ELOsváth Péter a ZEG Rally Showról: Egy igazi shownak így kell kinéznie!

Osváth Péter a ZEG Rally Showról: Egy igazi shownak így kell kinéznie!

-

Teljes mértékig elégedett volt a 2. ZEG Rally Show végén Osváth Péter. A jobb oldalon ülők széles mosollyal szálltak ki a Skoda Fabia Rally2 EVO-ból, a balatonfüredi pilóta is kellemesen érezte magát, és igyekezett a lehető legtöbbet kihozni a murva szettes kompozícióból, jövőre pedig jöhet az aszfalt specifikáció.

„Mielőtt rátérnénk a derbire, az első és legfontosabb: Isten hozott Beni! Ha már elég nagy leszel, bérelt helyed van a jobb oldalon!” – vág rögtön a közepébe Osi. Persze addig még el kell telnie pár évnek, de mivel anya és apa is profi navigátorok, az utánpótlás biztosított az Osváth Racingnél.

„Rendben ment minden, de nem murva szett kellett volna, hanem aszfalt, mert a két új pálya igazi raligyorsasági volt. Plusz a ZalaZONE-on belül az egyik szakasz rettenetesen széles volt, ott murva kerékkel lehetetlen volt gyorsan keresztbe menni. A hosszú, nyújtott kanyarokban nem úgy úszott az autó, ahogy jól esik, hanem tolta az elejét. Azt mondták a srácok, hogy az aszfalt gumival is ez volt a helyzet, akkor képzeljétek el, hogy a murvással milyen lassan mentünk. A SmartCity és a városi szakasz viszont rendben volt murvással is, de száz szónak is egy a vége, aszfalt beállítással lett volna igazán jó ez a verseny.”

Minden körben más ült Osi mellett, összesen hatan tapasztalhatták, hogy milyen belülről a Fabia Rally2 EVO.

„Partnereket és barátokat autóztattam, jól éreztük magunkat, sok néző volt a pályák szélén, a rendezvény előtt pedig le a kalappal. Amikor elmész egy ilyen komplexumba, eleve leesik az állad, de ha megfelelően is használják az infrastruktúráját, akkor lesz százszázalékos az egész és itt pontosan ez történt. A célceremónia bent volt a belvárosban, a macskaköves sétáló utca közepén. A dobogó, a kivetítő, a világítás, mind-mind a show része és így lehet eladni egy ilyen rendezvényt, azaz, ennek a „cirkusznak” így kell kinéznie.”

Az Oroszlány Rally kimarad csapat programjából, de ősszel biztosan láthatjuk majd még a kék-fehér Skodát.

„Kicsit meg kell újulni, de szeptemberben visszatérünk. Elmegyek megnézem a Barum Rallye-t, aztán a Kumrovec, Mediterrán, Nova Gorica Rally-k közül választunk egyet. A két külföldi futamról csak jókat hallottam, Pécsen pedig Árpádtető is szerepel a programban, így ezeken gondolkozom, és ami még biztos, az a Mikulás Rallye decemberben.”

ZEG Rally Show
foto: ZEG Rally Show/MK Racing Photography

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss