2024. április 23. 22:05

KezdőlapNE VEDD ELMegint lemondtak egy versenyt Ausztriában

Megint lemondtak egy versenyt Ausztriában

-

Az aspangi OBM Bucklige Welt Rallye után az október 21-22-re tervezett Rallye W4-et is lemondták a szervezők.

A murvás Rallye W4 az osztrák bajnokság szezonzáró lett volna. Ausztriában utoljára júliusban tartottak bajnokit, a Rallye Weiz volt, amit Hermann Neubauer nyert.

„Eddig mindig a legmagasabb szinten, nagy személyes erőfeszítéssel szerveztem a W4 Rallyt. Sajnos ebben az évben nem tudok megfelelni ennek az állításnak. Nem vagyok hajlandó ezzel terhelni a családomat” – magyarázta a döntést Christian Mrlik, akit  csak egy nagyon kis létszámú szervezői csapat vesz körül. Mrlik azzal indokolta a lemondást, hogy egyszerűen nincs pénz egy akkora rendezvény megszervezésére. 

“Sajnos jelenleg nem a legjobb a támogatottság helyzete. Mindenki kialakíthatja a saját véleményét, hogy miért van ez így. Nem tudom, hogy belegondol-e valaki, mennyibe kerül csak a gyorsasági szakaszok versenyzésre alkalmas állapotba hozása, vagy az utána végzett takarítási munkák elvégzése. Az, hogy ilyenkor a versenyzők körében is sztrájkot hirdetnek a nevezési díjak csökkentése érdekében, nem segít és nem érthető, csak szomorú. Őszintén be kell vallanom, hogy a mindig is jól szervezett Rallye Weiz elszomorított. Az osztrák bajnoki mezőny mindössze 34 csapatból állt, mert néhány pilóta egyszerűen bojkottálta a versenyt. Még mindig nagyszerű esemény volt a Historic Európa-bajnokság és a német Opel e-kupa indulóinak köszönhetően. Sajnos a Rallye W4-en egyik sincs. Ráadásul gyakorlatilag mindenhol eldőlt a bajnokság. A döntés előtt beszéltem a családdal, a barátokkal, a W4-es rallyt szervező csapattal és a versenyzőkkel is, és végül az ellene szóló érvek sajnos többségbe kerültek”árulta el Mrlik.

„2023-ra megpróbálom bővíteni a szervezői csapatomat, hogy tehermentesítsenek. Másrészt biztos vagyok benne, hogy az itteni rally helyzete ismét jobbra fog fordulni” – vázolta a jövő évi terveket Mrlik.

Az osztrák bajnoki cím már korábban eldőlt, Simon Wagner győzelme már azzal biztossá vált, hogy nem pótolták az aspangi futamot.

Rally W4
foto: Harald Ilmer/Rally W4
Forrás:Rally W4

Friss