2024. április 20. 00:28

KezdőlapNE VEDD ELKiderült mennyiért lehet Impreza WRC-t venni

Kiderült mennyiért lehet Impreza WRC-t venni

-

A szokásokkal ellentétben konkrét vételárral hirdetnek egy Petter Solberg által is használt 2005-ös Subaru Impreza S11 WRC-t.

A hetes alvázszámú autót kínálják egy versenyautókra szakosodott apróhirdetési oldalon. A nyolcadik generációs autó a 2005-ös Ciprus Rallyn mutatkozott be, Petter Solberg és Phil Mills versenyzett vele. Elektromos hiba miatt kiestek, de a Finn Rallyn már negyedik helyen végeztek. A szezonzárón Ausztráliában a motor hibásodott meg, az autónak pedig mennie kellett. Azóta 92 versenyen indultak vele az egymást váltó brit és ír tulajdonosok, 5 futamon győztes autó volt és 25 alkalommal értek el vele dobogós helyezést. A kocsi most újra eladó, és a vételár is nyilvános.

380.000 Euró, azaz körülbelül 152 millió forint.

A vevő ezért az összegért aszfalt specifikációval és Sachs felfüggesztéssel kapja meg a 2016-ban restaurált és 2020-ban felújított Impreza WRC-t. A felújítás fontos része volt, hogy visszaállították az eredeti 2005-ös belső teret, valamint újra balkormányos lett az Impreza.

Petter Solberg által használt WRC-ből már van egy Magyarországon, Csík Zoltán a hármas alvázszámú S12 WRC tulajdonosa, az autóval ott volt mindkét ZEG Rally Shown.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss