2024. április 20. 09:36

KezdőlapNE VEDD ELÚjabb nagy múltú márka fejezi be rally programját 

Újabb nagy múltú márka fejezi be rally programját 

-

Azt követően, hogy bejelentették a MotoGP program befejezését, a Suzuki bezáratja spanyol csapatának is a kapuját, mely a rallyprogramot működtette. 

A Suzuki a jövőben a fenntarthatóságot szeretné képviselni, ezért már idén korábban bejelentette, hogy év végén kiszáll a MotoGP-ből és az Endurance VB-ből is gyári szinten. 

A japán márka azonban bezáratja a Suzuki Ibérica csapat kapuit is, mely 2008 óta először csak Spanyolországban, majd az utóbbi években már nemzetkö9zi szinten is képviselte a Suzukit a rallysportban. 

Azt követően, hogy a Suzuki kiszállt a WRC-ből, 2008-tól a spanyol Suzuki Ibérica csapata vitte tovább a rallysport programot. Kezdetben csak Spanyolországban működtettek márkakupát.  

2017-ben kifejlesztette a csapat a Swift N5-öt, majd 2019-ben a Swift R4lly S járművet, mely FIA homológ autó lett és a Rally Európa-bajnokságon tavaly Javier Pardoval és idén pedig Joan Vinyessel is bajnoki címig jutottak asz ERC2-ben és ERC Open kategóriában. 

A Suzuki Ibérica csapatában megfordult az aktív labdarúgó-karrierjének befejezése után Santiago Canizares egykori kapus is, aki a mai napig rajthoz áll egy-egy rally versenyen, de már más autókkal.

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss