2024. március 29. 12:55

KezdőlapNE VEDD EL50 éves Alfa zúzott le egy 1994-es Mitsubishi Lancert az év legbugyutább...

50 éves Alfa zúzott le egy 1994-es Mitsubishi Lancert az év legbugyutább manőverével (videó)

-

Kínos balesetet láthattak, akik ellátogattak a 2. Rally Madeira Legends elnevezésű történelmi raliversenyre. A csattanást az 1973-as Alfa Romeót vezető sofőr figyelmetlensége idézte elő.

Balesetek mindig voltak, vannak és lesznek az autósportban és a raliban, de időről-időre látunk olyan jeleneteket, amelyek után csak a fejünket fogjuk, annyira esetlenek. Ilyen jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a második Rally Madeira Legendre, amelynek Show kategóriájában olyan autókat láthattak, mint a legendás Audi Quattro Sport E2 (Stig Blomqvisttal a volánnál), a Lancia Integrale 16V, vagy az 1998-as Toyota Corolla WRC. De a sort még sokáig lehetne folytatni, úgyhogy aki kíváncsi a teljes nevezési listára, ITT megnézheti.

Alább pedig azt nézheti meg, hogy mit hozott össze az 1973-as Alfa Romeo 2000 GT Velocét vezető Adalberto Melim és navigátora, Rui Alves a madeirai utcákon. Alves bőszen integetett a nézőknek a bemutató autókázás során, amikor Melim úgy döntött, körzőzik egy kicsit (legalábbis korábban ezt csinálta, így vélhetően most is ez volt a terv). Csakhogy vélhetően nem vette észre a Rui Madeira-Nuno Silva duót, amint intenzíven gyorsítva közeledik egy 1994-es Mitsubishi Lance EVO III-mal.

A nézői felvételen hallható, hogy valaki már előre jajgat, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy mire készül az Alfa, és látszik, hogy a Mitsubishi már nem fog tudni megállni:

A hivatalos YouTube-streamen nem látni a balesetet, csak a már két, egymás mellett álló autót, így ebből többet nem tudunk meg, de ha valaki gyönyörködne egy kicsit a legendás járművekben, bő másfél órában megteheti.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss